25 lipnja 2014

jedan odsanjan trening

desilo se da sam sanjao sopstveni trening.
jedino što osećaj nije bio ni približan.
nakon subotnjeg maratona iliti "maraton ekvivalenta" (kako ja volim da nazovem treninge od 36km po brdima pa nadalje sve do 43km) blizu zrenjanina, putovanja nazad na srebrno jezero, i pola nedelje u turističkom obilasku smederevske tvrđave, u ponedeljak sam u zadnji čas odustao od trčanja jer bi taj rikaveri bio više maltretiranje nego odmor... pa sam seo na biciklu i odzujao nepunih sat i po.
nije lako napraviti 30 prosek na mtb-u ali eto, tako je ispalo.
i noć nakon toga, a možda i prethodne noći, sad nemam pojma, uglavnom sanjao sam kako trčim one promene 100/100m i kako mi neverovatno lako ide.
vidim da je to prosek po kilometru takav da ću 10km tih ubrzanja/usporavanja da pređem za 39 minuta.
jeeeee, ličniiiii
i krenem ja juče city bajkom do izlaska iz grada, i rekoh da napravim tih 10km, s tim da malo zastanem na pola, protegnem se i istegnem, odmorim.
naravno da sam znao da su mi noge polumrtve još uvek, pa sam prema tome srozao i očekivanja.
plan je bio da idem nešto lakše one brze delove, i da idem puno lakše one spore stotke. i da to sve negde bude oko 4'15''/km što je brzina za maraton ispod tri sata i to mi je uvek cool kad tako može da ispadne.
jedini "problem" je što sam ja u milimetar pogodio stanje nogu i očekivanja, tako da je i ovih 42'30'' za 10km bilo povuci potegni.
da sam bio pametan pa da sam ideju svukao duplo, sa 4'/km ne na 4'15''/km nego skroz recimo na 4'30''/km, e to bi verovatno bila puno veća sreća za noge. i glavu. ali jbg. izgleda da nisam baš toliko pametan.
sad nemam pojma.
ostali su sreda i četvrtak, kao za treniranje, a najavljeno je dosta kiše tako da će opet trčanje biti razumniji izbor od bicikle. a ja bih radije na biciklu, tako bi mi se bolje odmorile noge od maraton-ekvivalenta u subotu.
verovatno u četvrtak odalamim još jedan bespotreban trening tek koliko da se samohendikepiram pred tu trku na 6km u subotu.
tako il nikako.
nema veze.
i petak će biti nešto laganica na bicikli, subota možda takođe, jer je noćni maraton tek kasno uveče.
biće to čudna noć svakako...

Nema komentara:

Objavi komentar