24 lipnja 2014

carska trava

i tako smo opet zalutali na treking ligu
ovaj put po ravnom
ali oko nekih jezera, pa rekoh hajde, možda bude lepo

dođoh videh ...
karta je bila super precizna a ove godine srećom nigde nije bilo zaista prevelike trave tako da su se sve markacije dobro videle. nijednog trenutka se nisam dvoumio kuda treba da idem a pomoglo je i što sam od KT2 stalno (pre)stizao one sa Srednje staze. u par navrata sam se ogrebao za pola flašice vode jer sam malo prepotentno krenuo u fazonu kako ćemo lako ćemo. mislio sam da će 40km kroz travuljagu i čičkove da se otegne ali mi je brže prošlo nego maraton po asfaltu. zahvaljujem se "konkurenciji" na društvu do KT1. mislim da sam nakon završetka pola sata čistio patike i nisam iščupao ni pola onih iglicus bocus ili koji im je već botanički naziv.

ovo je bio neki moj mikro blog u komentaru na stranici tog "eventa".
par dana kasnije kad su se utisci slegli, imam još neka zapažanja.
obzirom da se na startu očitavaju kartice i da se meri "chip time", uopšte nije bilo idealno što sam onako panično trčao na start.
kao zbog vrućine.
jbg zakačiš tri i po sata vrućine i ovako i onako, nema ti spasa.

pa sad da li je od 9:15 do 12:35 ili recimo da sam trčao od 10:00 do 13:25, mislim da bi mi bilo svejedno. a svo vreme bih viđao i dostizao ljude ispred, puno manje bih morao da brinem o markacijama i o tome da ne promašim stazu. ovako se dogodilo da sam od KT1 negde oko 10-og km pa sve do cilja na 39km išao napred, i "čitao stazu" ovima iza koji su dobar deo trke mogli da prate moj drečavo crveni dres u daljini.

dalje, zajebano je ovo sa "chip" iliti kartica netto vremenom.
uopšte nisam znao da su ova dva momka koji su me pratili 20-ak kilometara startovali nekih 7 minuta posle mene. zato si bili onako zaduvani kada su nas stigli, mene i matorog Ćiru. jer meni su rekli da se čitač kartica pokvario i da SVI imaju isto startno vreme u 09:15. tako da sam mislio da je trka "u realnom vremenu", ako prvi stignem u cilj pobedio sam.

tako se ispostavilo da sam pobedio samo zahvaljujući tome što smo žurili na neki koncert u Velikom Gradištu koje je bogme podaleko od Zrenjanina. pa sam u zadnjih 10-ak km dodao gas i onako na suvo (nisam nosio vodu) uspeo da uđem u cilj ni manje ni više nego 10.5 minuta pre dvojca iz Vršca.



doduše, da ne glumim lažnu skromnost, znao sam da po onoj sveže pokošenoj travi na poslednjem nasipu, debeloj ili dubokoj nekoliko cm, retko ko može normalno da trči "na umornim nogama" a ja sam upravo tu prešao iz ritma Dužine u Tempo trčanje. poslednji put sam video konkurenciju na KT4 na nekih valjda 7km od cilja, i bili su 300-400m iza. kako je to do kraja naraslo na dva kilometra nemam pojma ali eto. delimično jer sam pojačao a delimično jer su oni svojih najbržih 10km ispucali odmah na startu pa su se pred kraj umorili u najgorem trenutku, verovatno.

oprema mi je bila malo katastrofična za ovaj teren, ali šta ću, nisam bio pripremljen. prepune patike čičkova i boca na koje sam pokušavao da ne obraćam pažnju, čarape takođe, trčao sam tri sata kao fakir koji mirno trpi ubode. i kako sam izašao onaj poslednji km na asfalt momentalno su počeli da mi trnu prednji delovi stopala. da je dalje takođe bila trava, mogao sam u tom Tempu da trčim još 10km komotno.

tako da je to dobra vest pred Sljemenski, jer sam nakon Plitvica bio pokoleban time koliko sam se zamarao pred kraj. srećom je valjda bio samo loš dan. jbg gde baš na Plitvicama, ali šta ćeš, đavo ne bira gde će da te sačeka. u narednim danima ne bih trebao da trčim išta duže od sat vremena ako sam pametan, mada nisam. ali ću pokušati da budem. takođe sad u subotu na Noćnom, zbog nekih obaveza u toku večeri ionako neću moći da startujem ni maraton ni polumaraton, jer evo satnice:
start mini maratona 6km - 20:30
start polumaratona i maratona - 21:45

dakle jedina mogućnost nam je da trčimo 6km, istuširamo se i presvučemo i negde odmah sa starta polu/maratona odjurimo na taj event koji je najavljen u 22:00.
pa kasnije, kad god se ovo naše završi, možemo da svratimo na cilj maratona i dočekamo mazohiste koji budu stizali pred zoru.
to je neki okvirni plan. za sada.

Nema komentara:

Objavi komentar