11 siječnja 2024

eto nekog cilja!

obzirom da mi je protekli januar bio mršav, eto laganog cilja: pobediti slabića :-)
kako sam krenuo, odjednom i to deluje bogme opasan protivnik.
no januar je dug, i hladan, pa sve može ispasti još i gore.

ako je verovati, današnjih sunčanih minus par stepeni bi trebalo da garantuje mokre i nezaleđene ulice pa ću pokušati u pauzi posla da otkaskam nešto malo.
u krajnjem slučaju, stadion je uvek tu, pa ako i padneš na travu prekrivenu snegom, nema mekše podloge.

Na današnji dan:
 
1735. - Umro je crnogorski vladika Danilo I Petrović, osnivač dinastije Petrovića

nisam nikada trčao polumaraton od danilovgrada do podgorice iako mi je bila želja, no uvek sam radije trčao maraton i ko zna koliko sam ih u Podgorici istrčao, a danilovgrad maltene i ne znam gde je

1886. - U Njujorku je počeo prvi šahovski meč za prvaka sveta između Vilhelma Štajnica i Johana Cukertorta, koji je dobio Štajnic rezultatom 10:5, uz pet remija.

kao omladinac sam bio strastveni šahista, posećivao šah klub, stigao do neke druge kategorije koja je slabija od prve ali je barem bolja od treće koju je baš lako osvojiti, poput belog pojasa u karateu

1922. - Prvi pacijent izlečen insulinom od šećerne bolesti je postao 14-godišnji Kanađanin Leonard Tomson.

ne znam šta ovo znači izlečen od šećerne bolesti, valjda je lapsus, ne daj bože nikom, osim onom danilu s početka, njemu je svejedno :-)
crnu šalu na stranu, nekako sam ranije zamišljao da ću jednom (...) otrčati neke te trke koje nisam, u smislu da ću na treningu ubaciti gpx fajl i proći stazom, no nagomilalo se tih trejlova i trekinga u "to do" listi a da nisam otrčao nijedan.
pa sam prestao da fantaziram, očito da sve mora ići ukorak sa stilom života pa nam tako nerealna očekivanja samo džabe potroše vreme i energiju (za planiranje).

Nema komentara:

Objavi komentar