22 lipnja 2024

ubili ga nasmrt

ne postoji gluplja stvar od one da ti je sudbina u tuđim rukama, a opet svakog časa može neka budala da se u tebe zakuca na putu i da ostaneš ili povređen ili ranjen ili da te prosto više nema a da to uopšte ne znaš.
zato me je sve veća frka u saobraćaju i bukvalno kad god čujem da mi se auto približava otpozadi, ja nakratko blicnem pogledom čisto da proverim da ne ide slučajno baš na mene nego me pretiče po peesu ili barem napola peesa.
možda kupim i neki retrovizorčić za bajk, nemam pojma.

čitam malopre u vestima da su dvojica komunalaca obeležavali nešto na ulici, i nije ih video čiča od 64 godine koji je proleteo na žuto da ne bi morao da stane na crveno, tu je prekasno video oznake za radove na putu i ubio momka od 26 godina koji je tu bio na poslu.
kaže sin jedinac, oženjen, žena mu u 7. mesecu trudnoće.
blagi užas tiha jeza.

bukvalno ne postoji dovoljna kazna za takvo ubistvo, a ja ću rizikujući da ispadnem krajnji desničar izjaviti da bih za sve to davao smrtnu kaznu.
ubio si dečka ni krivog ni dužnog jer si "žurio", da li shvataš uopšte koju si štetu napravio?
ostavio to nerođeno dete bez oca, tu jadnu ženu osudio na tako nakaradan život, izvini burazeru samo bih te odveo na tu sahranu da te malo pljuju i gađaju kamenjem i odatle pravo u gasnu komoru.
ili bih ga samo zaključao negde bez hrane i vode, neka umire 15 dana i neka razmišlja šta mu je to trebalo.

zato sam jutros na rikaveri vožnjicu otišao nekim sporednim puteljcima jer je svuda bila neopisiva gužva, u povratku sam se zabavljao istražujući kuda je prošao gasovod jer još uvek postoje utabane staze koje su ostavili i koje će ubrzo zakoroviti, a počela je i da se nazire trasa nove ulice koja će da spoji ind. zonu sa brzom saobraćajnicom.

Nema komentara:

Objavi komentar