četvrtak, 29. lipnja 2017.

povratak

Ugasio sam stari google profil pa se uplašio da sam tako ostao bez autorskih prava na svoje blogove no srećom sam u nekom trenutku dodao kao ko-direktora jedan drugi rezervni email, pa sam sada sa tog rezervnog profila pozvao Trenutnog Sebe i tako možemo da nastavimo saradnju, taj Rezervni i Ja, a onog Dojučerašnjeg smo odjebaus.

Daklem nije sve otišlo uPropas'. Osim mejla sam promenio i instagram i fejzbuk, s tim da na fejsu imam profil bez prijatelja kome zahtev mogu poslati samo "prijatelji prijatelja" koje fala bogu nemam jer nemam ni prijatelja. A imam i novu stranicu na fejsu na kojoj pišem samom sebi i udaram lajkove.

Ne može u blogger-u da se otkuca onaj srček jer mi se odmah žali da je to nekakav nedovršeni html kôd. Zbog toga što sam obrisao stari google račun nestale su slike iz blogova no ko je video - video je a ko je kasno stigao ne mora ni da zna sve što su videli oni stari saučesnici. Tako im zauvek zadržavam privilegiju na nešto. Ako se prošlost može računati kao "nešto", that is.

Juče je bio jedan od onih bezvoljnih dana, a da sam to prekasno primetio. Nekako sam otišao "biciklom na trčanje" međutim od tog trčanja i nije bilo nešto. Video sam po frekvenciji koraka da neće dugo trajati, sve je izgledalo kao kad autom kreneš uzbrdo u petoj brzini i samo je pitanje trenutka kada će izgubiti obrtaje i ugasiti se. Nakon 3 kilometra sam se sa 300-tinak metara nadmorske popeo na 600-tinak i odatle nastavio pešačenjem.

Ionako, tuda kuda sam naumio nije baš moglo da se "trči". Radi se o uraslom zapuštenom putu koji spaja dva veća puta gore po brdu, i to što smo tuda pre nekoliko godina prolazili danas ne znači ništa. Ljudi umiru, odlaze iz sela u gradove, naslednici ne mogu da prodaju te livade po vrhu brda, sve urasta u korov. Niko ne dolazi da nešto seje ore i bere, pa tako sve više sporednih puteva prestaje da postoji, priroda ih jednostavno "guta".

Onda kreneš sa namerom da trčiš pa se malo pocepaš na trnje, malo napuniš patike zemljom i kamenjem, šutiraš neke gomile trave i korova rizikujući da nagaziš neku zmiju sklupčanu ispod, a u svemu tome ništa ne uživaš jer ti je umesto po nekom lepom horizontu pogled okovan granjem i žbunjem.

No dobro, prošao sam kuda sam naumio, došao na drugi kraj "brda pod brdom" (manjeg pod srednjim, koje je pod najvećim) i odatle nekako strčao nazad u selo. Tek je to trčanje na kraju bilo pišijada jer su mi se noge dodatno udrvenile od pešačenja, volja mi se sa početnih 20% smanjila na 15% pa je jedini zadatak bio da se ne sapletem po džombastom zemljanom putu. Utom mi je volja iscurila na 5% pa sam tako "na rezervi" morao biciklom nazad kući ona ista 24 kilometra. 

1 komentar:

  1. Kakva sjajna i nadahnjujuća priča! Bila sam udana sedam godina bez djeteta, zbog čega se moj suprug počeo čudno ponašati, vraćati se kući u posljednje vrijeme i više nije provodio vrijeme sa mnom i razvodio se od mene. Tako sam postala jako tužna i izgubljena u životu, jer mi je liječnik rekao da ne postoji način da zatrudnim, ovo mi zaista zagorčava život. sve dok nisam naišao na prijatelja koji mi je s interneta rekao za DR ALABU, kako je pomogao mnogim ženama sa sličnim problemima kroz koje sam prolazila, pa sam ga kontaktirao na: (dralaba3000@gmail.com) i objasnio mu, sve mi je rekao trebalo bi ga pružiti prije nego što je uspio čaroliju na okupljanje vratiti moga muža što sam i učinio, i poslao je snažnu molitvu koju sam morao izgovoriti usred noći dok je bacao čaroliju ljubavi. Bilo je čudo 24 sata kasnije, moj jedini suprug mi se vratio i ispričao se za sve što je učinio i rekao mi da je potpuno spreman pružiti mi podršku u svemu što želim, brzo nazvati DR ALABU i reći mu što se tada događa trenutak, a također mi je pripremio i poslao biljni lijek za koji je rekao da će izliječiti bilo koju neželjenu bolest ili infekciju koja me je spriječila da zatrudnim, a zatim me uputio kako da ga koristim prije susreta sa suprugom. Evo, nakon upotrebe ove autohtone biljke i korijena, nekoliko tjedana kasnije počeo sam osjećati trudnoću svugdje oko sebe, bila sam stvarno trudna i upravo sam rodila dječaka sa 1 mjeseca. Kunem se da će cijeli svijet saznati za DR ALABU zbog spašavanja moje veze, a što mi također daje djecu koju danas s ponosom mogu nazvati svojom. Za svaku ženu koja misli da je to nemoguće, evo prilike da se nasmijete i unesete sreću u svoju obitelj, kontaktirajte DR ALABU e-poštom na: (dralaba3000@gmail.com). Ili WhatsApp / Viber putem +2349039885856 Zapravo, on je Bog poslan da dovede izgubljene ljubavnike i donese vam sreću ...

    OdgovoriIzbriši