14 lipnja 2017

"umjesto isprike"

zakazao sam kao bloger, osnovna ćelija civilnog društva!
opio me uspeh, povratak na stare vrednosti.
i zaboravio sam na obitelj, navijače, komšije i susjede.
nakon onog ludog vikenda, prvog ove sezone "bez Trke",
imao sam (za sada) sendvičić od tri dana bicikla-trčanje-bicikla.

u ponedeljak sam nakon duuugačkog planinarenja otišao na 2h tempić-vožnjice, u utorak sam imao iznenađujuće jak i dobar trening planinskog trčanja, a danas (sreda) sam opet otišao biciklom na 2h tempa po brdašcima.

sad tu, koga briga za pulseve, prosečne brzine, gluposti.
jutros sam na fejsu zapisao jednu zanimljivost koju ću sad ovde prekopirati:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

jutros sam išao na mikro-planinarenje se jednim od pasa i evo jedne onako, anegdotice. izlazimo na magistralu novi sad - podgorica na brdu iznad grada i primetim dva policajca kako nešto odmeravaju koracima. čujem nešto tipa "dvadeset metara i tamo još sto sedamdeset". pokažem im na crtice na asfaltu, i kažem da su povučene svaka na 25m, tako putari mere prilikom obeležavanja. na svakih 100m imaš ispod takve crtice i broj 6-7-8 (600-700-800m) a puni kilometri su napisani u celini. e sad jbg, putari su to obeležavali pre 5 godina pa pre 2 godine i te crtice se preklapaju, treba malo više pažnje da se razaznaju stare od novih. a panduru moraš deset puta da objasniš
pita me za dve koje su na 5m jedna od druge "čekaj znači ovo je 25 metara?" a ja prevrnem očima
(usput svo vreme nevidiljivim prstima tapkam po nevidljivom stolu od nestrpljenja jer sam sa Mojom Kumom bio usred jednog životno važnog razgovora, i sad polako gubim nit rizikujući da mi se život opara kao vuneni džemper)
pitaju šta znače veliki brojevi ja kažem to su kilometri od Novog Sada, jer ova magistrala M21 odatle počinje. zahvaljuju se na pregršti informacija.
elem kad su shvatili da je raskrsnica sporednog puta koja ih interesuje "na tri crtice od broja 133" srećno su povikali - dakle 133,075 metara!!!! nenenenene, vičem ja, vidite da iznad crtice piše 133 a ispod stoji 9, oni pitaju pa šta mu sad znači to 9? pa rekoh to je 133.900m, jer eno ga taj vaš 134 odmah gore iznad.
aaaaa, pale im se sijalice nad glavama i sad su srećni i prosvetljeni, vidiš ti to, ko bi rekao. slikaju taj broj na asfaltu i pride jedan u telefon upisuje 133.975, ko bi rekao da je 25 metara manje od 134 kilometra toliko komplikovan broj?
nikad ne znaš koje sranje mogu da napravim u životu, zatrebaće mi možda i ova patrola. sad ih već imam četvoricu od osmorice (4 patrole x 2) "među prijateljima"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

eto za sada je plan da smo odustali od Fužina iz tehničkih razloga (možemo najkasnije da dođemo na trku otprilike 10-tak sati nakon oficijelnog starta, pa onda zvuči pametnije da ni ne pokušavamo) i da ćemo 80% dojuriti u Vrbovec na 5-10-21km gde-koji-mili-moji.

ta šema ostavlja još sutra mogućnost za neki "trening" koji me neće onesposobiti, ako već dolazim na "trku", a i ovako nisam baš stopostotno spreman.

sinoć sam pokušao da se ovešam o sobno vratilo (ono u vratima, valjda se zato i zove vratilo?) ali sam nakon tri desetinke sekunde pao na zemlju od bolova u ramenu tj negde u dubini bivšeg preloma bivše jednodelne ključne kosti. crkla dabogda, kada će već jednom skroz zarasti.

Nema komentara:

Objavi komentar