14 svibnja 2024

magija jednog datuma

evo stigli smo na tri meseca (hoću ja, neću jedan neću dva) od dana zaljubljenih a ja sam se opet zaljubio u trčanje.
sredina maja je ionako uvek bila rezervirana za Krašić, pa onda ide Jaska pa Plitvice itd.
tu je negde valjda bila i Banja luka half, bila je i Žumberačka možda, sad sam već i zaboravio.
jedared smo trčali i 9.99 oko onog jezera kod Samobora, to je bilo kao da smo kod kuće :-)

jednom smo trčali i onaj brdski cener u Križu, veče pred Jasku valjda.
ne znam jel Fužine behu pre ili posle Plitvica, stigli smo i njih da overimo no više od trke sam zapamtio onaj hotel za šeike u kojem su se sažalili pa nam naplatili 2/3 noćenja tek da im ne bismo spavali na parkingu :-)

uglavnom nekako mi je taj deo godine uvek bio najlepši, dok mi sad i "nije nešto" zbog toga što je kao i prošle godine maj opet neviđeno govnjiv.
uzmem ja tako one salomonke što su mi juče stigle i odmah posle dva koraka napravim prvu prepravku tako što sam im stavio deblje uloške.
valjda su računali da je đon visok, pa su stavili tanak uložak kojem ništa ne bi falilo da patike nisu sa strane toliko visoke da mi udaraju u skočni zglob.
udaraju i sada ali malo manje, da kažem podnošljivo.

a to kažem nakon 21.7km trčanja, da ne kažem testiranja.
jesu nekako malo kruće, kao da su od čvršćih materijala od onih hoka clifton sa kojim su ih poredili, no ni to mi nije naročito smetalo.
e sad, svaki test zavisi i od toga koliko si uopšte odmoran započeo test a ja sam nekako bio baš raspoložen i skočan, što znači da su mi se noge od prvog koraka lepo zavrtele i na kraju sam završio sa 4'51'' prosekom kakav naravno nisam očekivao.

vreme je bilo dobro za trčanje, svanulo je sunčano i baš počelo da sa naoblačuje.
krenuo uzvodno na +13 sa laganim povetarcem u leđa, a završio na +16 trčeći prema povetarcu tako da mi je bilo skoro pa savršeno.
voda na dve česme lepo raspoređene, okret mi je bio na nasipu velike akumulacije gde sam se popeo jednom a spustio drugom stranom i mislim da sam napravio dosta više uspona nego na Beogradskom, sa boljim prosekom u čemu nema nikakve logike ali eto, to je što je.


zanimljivo je kako na bližem delu jezera nema vetra pa se u odrazu vide brdašca u daljini, a u daljem delu je uzburkano pa je izgubilo funkciju ogledala i odraz je ispao prekinut kao da je neka greška u pikselima.

Nema komentara:

Objavi komentar