26 lipnja 2015

11, 12

da mi je neko rekao da ću u dva dana da provedem samo dva sata trčeći, naljutio bih se. ali eto, neki umorčić me stigao, juče po lepom vremenu 1h04' a prekjuče između dve kiše 59'. išao tu naokolo po gradu, podsećao se nekih ulica kojima nisam skoro prošao, i tako. juče sam prva 3 km trčkarao pored Lole koja je u korpi bicikle vozila kuče kod veterinara, eto to je kao neka zanimljivost. i da sam bez razmišljanja uzeo kačket na +19° pa mi je glava proključala na Obilaznici (koja se popne 100m na 2.5 km), a nisam mogao da ga skinem jer kačket ili traku uvek nosim da mi se ne bi znoj slivao sa čela na naočari. da, onog prvog dana beše zanimljiv i taj neki čovek koji mi je sa bicikle dobacio "e tebe baš ništa ne može da spreči, svaka čast! baš siiiiii (oteže tražeči pravu reč) karakter!". jedva stigoh da odgovorim hvala, već smo se mimoišli. podsetio me na italijane koji tako govore, kad smišljaju novu reč onda razvuku eeeeeeee (u prevodu isto što i naše iiiiiiii) pa kad smisle nastavak onda produže gde su stali. s tim da ume da bude smešno jer neki to preterano koriste pa im je svaka deseta "reč" to dugačko eeeeeeeeeee. 

taman sam se obradovao kad sam saznao da sutra uveče ima trka u Brčkom, rekoh, u Brčkom nikad nismo bili, velika je i jaka trka pa mogu da se sakrijem u neku grupicu kroz tih 10km, i taman za promenu da ne idemo u Novi Sad u kojem smo valjda najčešće trčali od svih gradova na svetu. no kad sam video da je startnina 30€ i da mora da se dođe do podne, to je automatski palo u vodu. šta da radim od 12 do 18, da sedim u parku na ćebencetu? trebalo bi poći od kuće u 8 ujutru, kroz bosnu je kraće u kilometrima ali je okolo autoputem brže, a sve se završava prekasno uveče (iz NS bi mogli da odemo puno ranije jer nema dugačkih proglašenja večera i sličnog) pa bi se vratili kući pred jutro, po svoj prilici. a u Brčkom mi se baš i ne spava. tako da najverovatnije nećemo nigde za vikend, a onaj sledeći je već prepun zanimljivih trčica pa nam pauza od putovanja neće škoditi. eto tako.

a kao totalni debil sam ime profila sa kojeg vodim blogove na fejsu promenio u Sumljivo Lice, iz zajebancije. i sad svaki dan gledam u to i evo nakon mesec dana sam počeo da govorim sumljivo lice kao da je to najnormalnija stvar. sad gledam gore u napisanu reč zanimljivost pa se pitam u deliću sekunde da nije trebalo zanimNJivost :-) 
kako izludeti samog sebe, kratko uputstvo za zaludne konduktere. 

Nema komentara:

Objavi komentar