28 lipnja 2015

drnde

 
"kako sebi zagorčati život" za početnike.
normalan čovek napravi neki plan, i dalje sve ide po redu i logici.
odrediš prioritete a ne ko kuče lutalica što ide za svakim čovekom koji šuška nekom kesom, u nadi da će mu baciti komadić bureka. onda neko drugi šušne a ti pretrčiš ulicu, ko veliš možda ti se posreći tamo preko puta.
pre nekoliko dana sam primetio da mi u jednom od browsera sve fotografije imaju neka izobličenja, neke senke od malih kvadratića, kao da sam im neke delove smanjio na smešnu rezoluciju pa ih opet povećao.
ukapiram da je to zato jer sam na savet onih kretenskih skočnih prozorčića instalirao novi drajver za grafičku karticu. zanimljivo. baš volim te vrste "poboljšanja" kad nakon tri godine tehnologija toliko uznapreduje da bi ti napravila sranje od nečeg što je do nedavno skroz dobro radilo.
onda odem da guglam da vidim kako se to rešava i dođem do onog famoznog Windows Update koji sam zadnji put stisnuo pre godinu dana.
pre nego što smo sačekali da utanji kiša, stisnem i na to i krene da se prebacuje gigabajt dragocenih gluposti koje se upravo evo instaliraju.
naravno da se kompjuter usporio kao puž i sve ostalo možeš da zaboraviš, evo pustio sam ploču na gramofonu i odvrnuo do daske pojačalo da ne slušam ovaj užas.
a užas je od hdd-a u kompjuteru jer otkako smo kupili ovaj poslednji kompjuter, disk je toliko bučan da štekće kao kalašnjikov, ne daj bože da se uključi antivirus ili nešto slično što mora da prorešeta kroz sve fajlove i foldere, pa bolje da uplatiš letovanje dok se to završi jer kućište toliko pojačava tu pucnjavu da je u kući nemoguće živeti. osim ovako uz (GLE IRONIJE) "You can't always get what you want" od Stonsa :-)
pa ovo je skrivena kamera, evo počeo sam i da se smejem.
evo sad kad sam zaključio da ovo neće još skoro, vidim da se iznenada nešto ubrzalo i da ću verovatno ubrzo morati da restartujem kompjuter što će mni iznenada skratiti blog.
u drugom međuvremenu shvatam da je evo već 10:36 što znači da na trčanje neću krenuti pre 11 što posledično znači da neću moći da odem na duže trčanje od sat i po do dva sata, osim da sad napadnem da jedem neku užinu i sve pomerim na 12, što mi se uopšte ne sviđa kao ideja jer mi je pojam Sreće da na prvi trening u toku dana uvek odem "na prvom obroku" a ne da mi se dan svede na beskrajno razmišljanje o energiji hrani i na isto tako beskrajno ždranje.
a ne moš na trčanje gladan, što jes jes.
i ova stvar Sweet Virginia od Stonsa mi se puno sviđala oduvek, imam tako od svake grupe po nekoliko omiljenih, šta znam, jednom ću da napravim i taj spisak pa da vidite koliko mi se uklapa uz podznak.
no natrag na zvrčanje, naravno da ništa nije pomoglo, na trčanje ću ipak u 12 jer je kompjuteru trebalo 15 minuta da restartuje pa sam morao da pregrizem još nešto :-)
zatim sam probao da instaliram još dva browsera no u jednom se pojavljuje ista greška a firefox od kojeg sam odavno odustao me je u minut zatrpao sa milion nekih iskačućih reklama koje se samo u njemu javljaju tako da im ne verujem da pored živog antivirusa imam neke programčiće koji to rade, a ionako ih nema jer sam proverio.
ostao mi je Explorer koji je navodno najgori browser a meni eto jedino on radi i bez grešaka sa grafikom i bez ikakvih iskačućih reklama. šta ćeš.
evo sad sam uradio "roll back driver" i ništa se nije popravilo.
gle ipak neću stići na trčanje ni u 12, fino.
ovaj mitraljez iz kompjutera i dalje štekće, otprilike je najpametnije kupiti neki veliki laptop i koristiti ga kao normalan kompjuter. na ovih 15'' se osećam malo skučeno, mislim ok mi je za putovanja, mogao bih i na manjem štaviše manji bi mi bio lakši jer po raznim apartmanima uglavnom držim laptop u krilu, no za po kući bi mi čučnuo neki veći ekran. nemam pojma, videću. tako mi ne bi trebao ni UPS jer svaki laptop praktično u sebi ima ups (bateriju) pa ga nije briga za nestanke struje i gubitak podataka.
jedino mi je fazon žali bože ovako dobrog kompjutera, a da ga ne koristim.
mora da ima neko rešenje, tipa da ga držim na terasi i da ga ne čujem dok radi :-)
eto, doviđenja.

Nema komentara:

Objavi komentar