12 lipnja 2016

KPAX (ћирилица)


Danas se odmotao jedan od onih OFF dana, koji me strefe jednom u par meseci, i koji su dobrodošli svakom živom biću da ga malo spuste na zemlju. Naizgled bez ikakve najave i reda, nakon maratona, ponedeljka u putovanju, utorka na bicikli (brdski krug ceo na velikoj šajbni), srede sa brdskim deonicama i četvrtka sa brdskim tempom, petka sa 22km off road tempo trčanja ispod Medvednika i preko 2h bicikle, i subote kad smo odmarajuće odvrteli trkačkim biciklama 40km, trebalo bi da sam u nedelju opet malo raspoloženiji za trčanje. Pride sam u zadnje dve noći spavao kao da imam grip, po desetak sati ladno.

No ne mora da znači da si nakon dve noći od balvan-sna odjednom podmlađen i regenerisan. Naprotiv, to često znači i obrnuto, da je organizam premoren. Jutros sam krenuo na trčanje i prvih 50m morao da pazim da se ne sapletem, koliko su mi se noge vukle po zemlji. Tek tada sam se setio nekog fizikalisanja u subotu uveče, hm, kako je to lako zaboraviti "glavom" ali kako leđa to sve zapamte :-)

I tako, prvo sam pomislio da skratim trčanje, nekako da pokušam da preživim pola sata, da napravim polukrug do izlaska iz Grada i da se vratim kući. Onda sam našao neko mesto ispod drveća gde nije padala kiša pa sam odradio set vežbi, gimnastike, dinamičkog istezanja stručnim žargonom, i nastavio ka brdima. Rekoh da probam opet one brdske deonice, ko zna, možda me bole leđa i trom sam i niski su mi pulsevi, ali ako noge mogu...

Pripremljen na jedan od sporijih treninga, krenuo sam i štaviše nije ni bilo tako katastrofalno. Prvu deoničicu sam očekivao negde između 4'25'' i 4'30'' i zaista je prošla za 4'25'' s tim da sam u jednoj krivini odmah na početku (gde jedino ima nekih kuća) morao da čekam jednog morona da okrene auto. Izašao je ispred mene u rikverc, poprečio se, ja sam stao, raširio ruke, onda smo se par sekundi gledali u oči kroz zatvoren bočni prozor, ja onako "šta ima, oćeš li se pomerati?" a njegov pogled volovski, govorio je samo "________________ ", i onda je ubacio u brzinu i krenuo nizbrdo.

Nakon minut i po hodanja sam otarasio i drugu deonicu, planiranu ispod 4' i sve ispod toga bi bilo super, i ta je prošla za 3'56'' ali mi je delovala nemoguće teška. Kao da pred kraj vučem za sobom po asfaltu spoljnju gumu od kamiona. Auf bre, preteško. I to je otprilike bilo sve što sam mogao da uradim danas. Krenuo sam na treću i nakon 50-100m shvatio da trčim neki lagani tempić, maltene da jedva trčkaram uzbrdo, i da to nije ni blizu onoga kako sam uspeo da završim prve dve.Ujedno se pogodilo da me je zadnji kilometar pratila neka lovačka keruša koja je onako sva pokisla lutala po brdu, i tada sam pomislio - ma idemo nas dvoje polako, trening može da sačeka. Prešao sam u hod i otpešačio do vrha brda zadovoljan polovičnim učinkom. Pričao s kučetom, i tako, fino se družili. Kad sam se popeo na vrh kiša je već skoro skroz prestala i onda smo lagano strčkarali na drugu stranu, i odatle isto tako u nekom rastrčavanju uz reku Gradac stigli skroz do kuće.

Sve skupa 12km trčanja i 2km pešačenja, pola trening pola izlet pola odmor pola smuti-pa-prospi, neka je prošao ovaj govnjiv kišni dan a sutra će već sve biti puno bolje. Čak ako po najavi bude padala 10x veća kiša, biću 10x odmorniji i uopšte mi neće smetati. A tih nekoliko dana do sledećeg petka će brzo proći, a za petak i vikend imamo jedan pakleni Planić.

Nema komentara:

Objavi komentar