02 lipnja 2016

lagano

Celo jutro sam čekao mejl pa mi je dosadilo pa sam pozvao telefonom i sve je selo na svoje mesto. Tek tada sam mogao da odahnem, jer naravno da mi od toga da li ću u nedelju trčati maraton ili neću, zavisiti na kakav ću trening danas otići. Imao sam neku sve-u-jedan univerzalnu opciju da odem biciklom na par sati tempo-vožnje, što ništa ne bi smetalo maratonu za čitava 72 sata, a ne bi me ostavilo sa osećajem da ceo dan "nisam ništa radio". No što zbog vetra što zbog oblaka koji se bezdušno nakupljaju po brdima, odlučio sam se za lagano trčanje.


Prosečan puls 116 kaže da bih ovaj ritam mogao da zadržim i na tri puta većoj udaljenosti, što daje dužinu Maratona pretrčanu za 3h55'. A na Plitvicama ću na licu mesta odlučiti koliko jače od ovoga ću krenuti :-)

Iskreno, nakon što sam u nedelju trčao polumaraton, i u utorak + sredu trčao 4 x 4' deonica uzbrdo, danas mi se nešto jače od ovoga nije ni išlo. Dakle SVA SREĆA da Plitvice nisu bile jutros na rasporedu :-)

Nažalost, one godine razuzdane sreće su prošle, i sada nećemo moći da ostanemo 5 dana i nakon maratona zviždimo biciklama uzduž i popreko od Ličkog Petrovog Sela preko Plitvičkog Ljeskovca do Korenice pa preko svih onih brda u krug. Šteta. Plan je da se krene u subotu što ranije, da se popodne smestimo i odmorimo, da uveče odemo po brojeve i na pasta party, i da u nedelju krenemo već oko 7:00 put Mukinja da bi zauzeli dobro mesto za parking. Šta ću u autu raditi dva sata pre trke samo bog zna, to jest tako se samo kaže, to sigurno nijedan bog ne zna. Verovatno ću nešto jesti :-)

Nakon poslednja dva brdska polumaratona Jaska 1h31' + Tuhelj 1h30' očigledno je da sam u formi za nekih 3h20 na Plitvicama, no naravno da se neću držati nikakvog unapred spremljenog plana, nego ću jednostavno otrčati tu Dužinu na osećaj, dobro pazeći da se ni po koju cenu ne raspadnem u zadnjem satu trke. Posebno mi je važno da i ovaj maraton apsorbujem kao i prethodne polumaratone, i da već u utorak-sredu budem nazad na svojim nogama bez ikakvih dramatičnih posledica po zglobove i tetive.

Obzirom da sam svake nedelje pretrčao po 30km jer sam nakon polumaratona trčkarao nazad stazom da sačekam Sporiju Polovinu, a i da sam pre 7-8 dana otrčao dve poluDužine od 31km slepljene dan za danom, mislim da imam dovoljno tih nekih dužih trčanja, kao pripremu za Maraton. A Plitvice će mi ujedno poslužiti i kao pretposlednja Dužina pred Sljemenski, koji je za 5 nedelja.

Nema komentara:

Objavi komentar