07 kolovoza 2017

jul bajbaj

julski zbir je izašao na 239km trčanja
za razliku od ranijih meseci pa i godina, ovaj jul je bio specifičan jer smo radili full radno vreme i napokon se izjednačili sa ostatkom radnog naroda
sad vidim kako vam je :-)

ima tu oko 160-ak km pešačenja i oko 800km na raznim biciklama, s tim što sam za promenu to vreme proveo uglavnom na trkačkoj

broj patika mi se drastično smanjio i to me raduje
kad odbijem trail modele koje uopšte ne nosim, kad odbijem nekoliko pari ravnih laganih racerica koje su mi sve odreda za pola broja tesne, kad odbijem nekoliko modela koje sam uzeo iz čiste radoznalosti a ne da bih u njima nešto mnogo trčao, i kad na kraju odbijem par komada koje žive svoje poslednje kilometre i jednim đonom su u smeću, praktično mi ostane desetak pari u kojima mogu da trčim.

a mogu da odbijem i ova tri para kojima je kilometraža obojena u žuto jer njih nosim na posao i u šetnju.


od tih desetak pari nekoliko je za trke (noosa 11, hyper tri, kinvara),
dakle ostaju mi samo
1) zaraca (u kojima sam pre godinu i po trčao moju prvu Crikvenicu za 3h08),
2) dva para noosa 10 u kojima gazim nekako čudno i nisam baš oduševljen koliko su krute,
3) glycerin koje su mi preteške i glomazne, dva para ds racer u kojima trčim po makadamima,
4) lunarglide koje su mi takođe nekako čudne, odozdo krute a odozgo mekane, i
5) neke adidas koje sam uzeo na akciji i odmah na prvom trčanju shvatio zašto su vredele samo par desetina evra.

do juče sam bio poznat kao "onaj sa 60 pari patika" jer sam samo gomilao i stalno trčao čas u jednim čas u drugim, a u zadnje 2 godine sam 2/3 magacina istrošio i pobacao pa sam ostao bez "najstarijih 15 pari za kišu i bljuzgu" jer je nakon 10 godina kolekcionarstva konačno sve istrulilo i raspalo se.

na kraju krajeva, ako sam u zadnjih tuce godina otkako sam počeo da trčim prešao 45 hiljada km, morao sam za to i potrošiti patika, nisam mogao sve sa 3 para. a da li sam kupovao redovno svaka 3 meseca po jedne, ili sam odjednom nakupovao svega i svačega pa to polako grickao, sada je postalo nevažno. bio sam nestrpljiv da vidim razlike, da istražujem. par godina reebok i puma, pa par godina nike, pa par godina mizuno i brooks, pa par godina asics, i eto nas tu gde jesmo.

Nema komentara:

Objavi komentar