30 kolovoza 2017

skupa greška

nekim monstruoznim spletom okolnosti sam sebi natovario nekoliko sati napornog posla. imam na dva mesta taj fajl _2017 dnevnik.xlsx i mislio sam da uvek prepravljam onaj u "my documents" a da mi je ovaj na "radnoj površini / desktopu" nekakav back-up fajl. i tako povremeno, jednom mesečno recimo, ja prevučem taj fajl iz dokumenata na desktop, kompjuter me pita da li želim da datoteku zamenim drugom pod istim imenom, ja stisnem yes i to je to.

poslednji put sam to uradio u petak. nisam hteo nakon 4 naporna dana da idem na jutarnje trčkaranje nego sam ostao kod kuće i prekucavao podatke iz sveske. sreda, trčanje ujutru, bicikla u podne, trčanje predveče, pa šetnja. kilometara toliko i toliko. pa u pegasus 29 kilometri od ujutru a u lunarglide kilometri od popodne. pa pogledam da li je za celu godinu isti broj kilometara u nogama i u svim patikama zajedno. to znači da nisam pogrešno upisao.

juče ujutru otvorim da upišem vikend statistiku, kad ono BUUMMMM. stoji mi samo upisan januar. brzo otvorim drugi fajl, isto stanje. novi sam zamenio starim, a nemam pojma gde se taj stari fajl krio celu godinu kad sam na oba mesta imao novi. stisnem properties, previous versions, nema ništa. ni tamo ni ovamo. neki vrag je sve to pobrisao.

rekoh da nemam možda negde, na nekom trećem mestu to isto sačuvano, pretražim ceo kompjuter i naravno ćorak.



biće da ću morati sve ispočetka. to mi je jedan mesec da popunim dnevno, nekih pola sata. sedam puta po pola sata je malo mentalno samoubistvo, ali šta je tu je. ili to, ili da ostanem bez statistika i da nastavim ovako na slepo da treniram i menjam patike. teške odluke su to. uvek sam pola dana umoran nakon tako dugog rada na kompjuteru, to je neki specifični vid iscrpljivanja koji uopšte ne volim. zato to i radim što češće, da mi se ne nakupi previše.

Nema komentara:

Objavi komentar