14 veljače 2019

planovi

tako rado bih pravio planove.
skočio iz fotelje i pisao za kompjuterom.
umesto svake rečenice ovako na telefonu, nakucao bih pet.
pisao bih o tome kako bih voleo da mi izgleda proleće. koliko bicikle, koliko trčanja. pa u krug. bicikle što više, što brže, što jače. ako se ne polomim, naravno.
trčanje, minimalno. valja okajati onih skoro 6000 bespotrebnih kilometara. ove godine bih sve drukčije. bang for the buck. brzina, tehnika. trke građana. 3km, 5km. ludo i brzo. deonice, ubrzanja, strides. povremeno lagano rastrčavanje, sa istezanjem i gimnastikom po vidikovcima. ekonomično, euforično, efikasno. growth hormone stimulation. i taj bulšit.
no proći će još dotle... imunitet mi je ispod nule. jedan dan me boli pola vilice, sutradan mi nateknu očni kapci, pa pljuvačne žlezde, pa slabost u butinama, bol u leđima. kao da sam pokupio deset virusa istovremeno. kašalj se lagano primiruje ali je još tu. koordinacija slaba. prekjuče trčao 200 koraka nizbrdo, to je 250m. season's best! samo mali grč iza kolena i nestabilnost. danas opet slabost. premeštam se iz jedne fotelje u drugu. biram odakle je najlepši pogled na život koji prolazi.

Nema komentara:

Objavi komentar