03 rujna 2023

prođe leto stotrideseto

ubiše me u pojam ove prognoze.
lepi dani, dušu dali za duge vožnje.
jutra još uvek nisu prehladna, uglavnom oko +18 što je taman da kreneš negde u ranu zoru.
plus vikendi lepi, evo danas bih otišao na neki od onih 130-140km krugova prema Drini i dopisao u svoj CV još jedan epski ili poluepski dan, onakav za kakve sam pričao da ih bude samo nekoliko u godini, štaviše budeš srećan ako ih je nekoliko a ne samo jedan ili nijedan.

no neće da bidne.
letos sam u nekoliko navrata skratio vožnju sa mogućih 6 ili više sati na uobičajenih 4 ili 4.5, ubeđen da sve ide po planu pa kad mi još nadođe forma biće mi lakše ići 7 sati nego na pola forme tih 4, no eto, sve je stalo i nestalo.
forma neće otići no problem će biti sa ramenom, lako je vozikati se city biciklom koja ima visoku guvernalu poput ponike, a drugo je kada se navališ na šake sa pruženim rukama, na mtb-u.
na trkačku ni ne pomišljam više ove godine.
jedino je imam u nekom ćošku mozga da je treba očistiti i podmazati.

sada kada više Lolina mama nije s nama, treba lepo promisliti koja od soba dole u prizemlju može da se pretvori u magacin/radionicu pa da napokon i najveća strast i hobi dobiju svoj lični muzej.
ovako kao do sada je sve postalo već besmisleno, dve bicikle su u letnjikovcu, jedna naslonjena na radni sto ispred podruma, dve stoje uz kantu za smeće na izlasku ka ulici, dve ispred garaže, dve u garaži, dve u stepeništu vezane za gelender, jedna na dnu stepeništa odmah kod ulaznih vrata (ovaj najnoviji karbonski mtb) i jedna u sobi sa bici opremom, no ta bicikla se najmanje koristi jer je to moja za hronometar koju nisam vozio zadnjih 10 godina.

od svega toga tri su gradske, dve mtb krntije, tri dobra mtb-a, 4 cestovne i jedna za time trial.
nasred dvorišta je i jedan trenažer bez kaiša pa mu onaj disk pozadi stoji u mestu a možeš pedale okretati u prazno no za to niko nije zainteresovan, eventualno mačka.

Nema komentara:

Objavi komentar