09 svibnja 2018

2 x 2 x 700

Nakon što je i plavi i oranž par prešao po 700+ kilometara, upario sam dve različite. I to na taj način da sam uzeo lošiju od dve plave, i lošiju od dve oranž. Sa tako uparenim "rasparenim" patikama sam pretrčao još 700km, i sada ovaj prvi od dva Šarena para ima 1400km. I to je otprilike to. Penzija :-)


Na prvoj slici iznad, nalazi se PLAVA leva, s tim da je ona iznutra oranž što pomalo zbunjuje ove koji vole da čitaju 3x većom brzinom od svojih kognitivnih kapaciteta. Otkud ove rupe na "postavi"? Otud što sam prvih 700km teget (plave) patike nosio sa onim lastiš-triatlonskim pertlama. Stigle su u kutiji, pa rekoh valjda im je tu mesto. NIJE! Te rastegljive pertle možete nositi samo na patikama jako mekog đona, poput čarapa, koje će se nežno savijati i prianjati uz stopalo. Ove patike krutog đona će uvek previše "žvakati", i iako sam na zadnjoj rupi udvostručio povez, svejedno su svo vreme gnjecale i trljale se po stopalu, tojest čarapama. Uz krutu patiku ide čvrsta pertla, tačka.


Pomalo zbunjuje i ova guma koja dodiruje zemlju. Iako sam u prvih 700km plave patike nosio po ružnijem terenu, kiši, a ove oranž (desno) su 50% prešle po snegu, iz nekog razloga je baš na njima ranije počelo odlepljivanje tog najdonjeg sloja. Štaviše, više "vučem" levu petu nego desnu, kao što se vidi po istrošenosti te gume. No svejedno, odlepila se desna!


Osim odlepljenja-u-nastanku obeleženog crvenom bojom, čudi i "ugnječenost" đona označena strelicom, koja je puno izraženija na desnoj (oranž, koja je na slici levo). Biće mi zanimljivo pregledati ovaj blog za nekoliko meseci kada dokrajčim i drugi par koji će od ponedeljka ući u "rotaciju". Dakle na pozornicu izlaze leva oranž i desna plava. LPDO -> LODP :-)

Nema komentara:

Objavi komentar