30 svibnja 2018

dođe i taj dan

Seo sam eto i na biciklu, nakon nemam pojma koliko dana. MTB sam još i provozao ponekad a trkačku sam gotovo zaboravio voziti. To sam primetio na prvom brzom i oštrom spustu, umalo da izletim iz krivine. Na kraju je ispalo bolje i gore od očekivanja. Planirao sam 30 prosek a završio sam sa 30.5 i to sa sve izlaskom iz grada i ulaskom nazad, raskrsnicama i to, a s druge strane osećaj mi je bio da mi je bilo teško pritiskati pedale koliko je potrebno za taj prosek. Sve bih nekako da ide kao po loju ali neće, moraš bar malo zapeti.

Svakako sam još uvek morao biti bar malo umoran od trčanja jer sam nakon maratona prešao 15km u ponedeljak i 19km u utorak. A pre toga osim subote koja je protekla u autu (nakon jutarnjih 10km pešačenja) sam počev od polumaratona u Jaski u nedelju nastavio da trčim sve do petka. Pa sam tako od Jaske do juče imao 1+7+2=10 dana od kojih sam 9 trčao. Zvuči malo preterano obzirom da je u sredini svega toga bio ni manje ni više nego maraton, hmm...

Imao sam neke planove ali su pali u vodu. Hteo sam da vidim kada gore na stadionu (crvena šljaka) trče dvojica sa kojima bih mogao da treniram, pa da idem malo s njima. Jedan je skroz dete ali mršavo i brzo, buduća nada, a drugi je običan momak no i on je mršav i brži od mene ovako na kratkim stazama tako da bih imao koga da jurim. No ne stižem sve. Dok završavam sa odmaranjem od jednog maratona, već moram da započnem odmaranje za sledeći pa tu i nema previše prostora za nekakvo "treniranje", ovo je ispalo malo haotično.

Nakon Plitvica će biti 35 dana do Sljemenskog pa bih tu, ako sam pametan, mogao da kombinujem te treninge na stadionu i nešto planinskog trčanja. Praktično mi je dovoljno da jednom nedeljno odem na off-road dužinu, nema potrebe lomatati se svaki dan. U međuvremenu će doći trka u Valjevu da nam i automobil malo predahne, pa Vrbovec - jer mislim da su Fužine izvan razmatranja jer je to subota a petak nam nije baš dan za rani odlazak od kuće. Pa nakon toga nemam pojma, ne znam bi li išli na Ivančicu ili ne, ili ima nešto drugo taj vikend. 7 dana pred Sljemenski je tradicionalni polumaraton u Rakovici (ne Plitvička nego predgrađe Beograda) po popodnevnoj vrelini, jedna od omiljenih trka. Uostalom dotle će i forma morati da krene prema dole pa ću verovatno skočiti na biciklu :-)

Nema komentara:

Objavi komentar