10 svibnja 2018

sloboda

Zanimljivo je da u danima bez treninga nemam ništa više slobodnog vremena nego kada trčim ili vozim ciciklu. To je zato što preferiram aktivan odmor, umesto ležanja. A aktivan odmor katkad pojede i više vremena nego treniranje. No barem mi je ovaj ostatak dana "odmorniji" pa je od tog tzv. slobodnog vremena veći deo upotrebljiv.

Već vidim da će i ovaj put drugi deo nedelje proleteti, jer evo za 24h već treba da počnem da se pakujem. Okvirni plan je da otputujemo u petak ali što kasnije, jer je u subotu start tek u 15h. No prijave su već od podne pa nećemo puno ni odugovlačiti. Ako dobro pamtim Krašić je na sat i malko od naše baze u Samoboru, dakle ipak će u subotu moći malo više da se odspava.

Obzirom da ću nakon brdskih 22km biti slabo upotrebljiv u nedelju, a da će me adrenalin kao i uvek držati, drugi deo plana je da ili 1) ujutru otrčim do Baneta Jelačića i pogledam start trke na Sljeme, ili da 1a) uradim sve pod jedan plus malo krenem s njima, onako sa kamericom, ili 3) da odemo autom do Zagreba pa da krenem sa brdskom trkom i 50% ambicija da otrčim trening barem do kraja asfalta, to je valjda 4km ako se ne varam. No o tom potom, prema inspiraciji. 

Sa trijumfalnim penzionisanjem prvog Šarenog Para patika ovih dana me čeka i Velika Preraspodela uložaka jer imam punu kutiju razrađenih, polurazrađenih, novih, previše novih. Preporučujem i drugima da pokušaju sa "osvežavanjem" poluiznošenih patika nekim novim ulošcima, kao i obrnuto - ulošci koji su pretrčali par stotina kilometara su ono što prvo dolazi do stopala, i ako se stave u iste (ili veoma sličan model) nove patike može se doći do one pobedničke kombinacije "kako trčati trku/maraton u novoj obući". 

Još uvek nisam smislio ni u čemu ću trčati Krašić. Uzbrdo su sve patike iste, a pitanje je da li uopšte postoje idealne za one nizbrdice od 15% na kojima ti zvecka i kičma a kamoli zubi.

#MaleTajneVelikihMajstora

Nema komentara:

Objavi komentar