tačnije, kada sam juče krenuo sa kučetom u jutarnju šetnju, sreo sam komšiju koji mi je saopštio da mu je umro otac pa smo današnju sahranu morali stručno rečeno da inkorporiramo u satnicu.
srećom tako se potrefilo da je sahrana u 12:30 a meni su terapije oko 15 pa smo napravili plan.
ja ću da krenem peške pola sata ranije, lola će biciklom 15 minuta posle mene, pa ćemo stići nekako istovremeno na groblje.
poslednji dan pred najavljivano zahlađenje sam tako opet proveo sa mokrim gaćama kao i na onoj prvoj terapiji jer nemoš na groblje i u crkvu baš u bermudicama pa sam još dodao i neku tanku košulju preko majice bez rukava a la karlos alkaraz koja mi odgovara za terapije.
odatle smo se razišli, lola na moju pređašnju dužnost hranjenja lutalica u okolini a ja na običan hajk na kojem sam opet planirao da napišem blog i opet nisam nego mi se zagubio negde u lavirintima projekata sa chatgpt.
kako sam krenuo na hajk ugledah jedan motor koji tu stoji već nekoliko dana, pitam lokalnog povopiju ispred prodavnice čiji je, reče eno ga čovek dole pored reke, pije pivo (???)
tu shvatim da postoje dve vrste pivopija sa članskom kartom u toj prodavnici: jedni koje ne mrzi da zarad užitka u ispijanju prošetaju 50m do reke, i drugi koji preferiraju da im je sledeće pivo odmah preko ulice i dok sede na nekakvoj betonskoj podzidi mogu da merkaju frižider koji im onako krcat pivima stoji odmah pred očima.
(posebna vrsta je ovaj koji pije pivo, zapliće jezikom dok priča a malo kasnije će otići kući motorom)
pitam ga smem li da probam motor, on vadi ključ iz džepa :-)
ma neee, ne da vozim rekoh, samo da sednem da vidim koliko je visok.
učinilo mi se i malo više i malo šire sedište, i kod oba sam bio u pravu, s tim da je motor dosta "legao" kada sam seo na njega pa sam mogao sa obe noge da stanem punim stopalima/patikama na asfalt.
dakle ona deklaracija 83cm je u stvarnosti bliže 80cm.
i noge blago raskrečene zbog širine sedišta koje je poput fotelje.
ono što mi se nije svidelo je što je volan dosta visok, valjda da bi neko mogao i stojećki da ga vozi po rupama, a sa ovim ramenom teško da bih ga dohvatio u oštrijoj desnoj krivini kada ti levo rame ode u onaj hajl hitler položaj.
nakon toga na terapiju, sve isto osim redosleda jer te pošalju gde je slobodno pa se osećaš kao fliper kuglica od druge sobe do četvrte pa do prve pa do treće.
Nema komentara:
Objavi komentar