25 listopada 2016

jasosajosajossasoja



kad ja nazovem trening YASSO to mu dođe kao skraćenica od
Ya Sam nešto SraO, a sad nisam ni
--->>>JASO
nego sam
OSAJ<<<--- nbsp="" p="">pa ti pogađaj šta bi to moglo biti.

da ne ispadne kviz reći ću odmah da sam eto u nedostatku bolje ideje smislio tempo trčanje od 14km (toliko sam imao vremena) s tim da sam pravio promene između trčanja Tempića u dužini 800m sa ubrzanjem od 200m na kraju svakog kilometra.

stručnim opisom 14*(800m/200m)

obzirom da mi je staza u nežnom valovitom usponu do okreta, pa nazad nizvodno na početak, prvu polovinu (7km) sam trčao koliko se sećam nekih 4'31''/km u proseku, a vraćao sam se oko 4'25''/km.
obično bude veća razlika, no imao sam solidan vetar u leđa u prvom delu, koji je ostao isto toliko solidan i u povratku, pa mi je za nekih neprimetnih par sekundi/km ispeglao brzine.

na kraju sam nakon 14km produžio još pedesetak koraka da bi mi ispala TREĆINA MARATONA mada sam se previše zaleteo i izašlo je na 14,080m što je jel tako trećina od 42,240m.

ciljno vreme malo ispod 1h03' dakle da sam produžio ovako još dva puta ispao bi maraton za 3h09'.
kao i uvek, jedini problem je što nisam mogao ovako da nastavim 3x duže, eventualno bih izgurao do 21km i to je sve.
mada kad razmislim, nije ni to loše.
prosečan puls 141 ili 142, bilo je nekih grešaka na početku.

kad sam zatvorio fajl, garmin mi je rekao da sam ostvario novi najbolji vo2max otkako sam kupio sat, pa se to valjda tamo negde ažuriralo samo od sebe. ionako nemam pojma šta li će mu taj podatak.

na trčanje sam se iz grada išunjao biciklom pony (što je Milijana gony) i istom se vratio kući ta 3km, taman da vrtuckajući pedale malo odmorim napaćene nogice.

dobra i ujedno loša vest je da su mi iz laboratorije stigle analize govneta, i da nemam nijednu bakteriju ni gljivicu, a evo nekoliko dana nisam ni prolive imao, valjda jer sam sa trostruke kafe prešao na duplu.

a taman sam se ponadao da će mi nešto naći, pa ću reći ETO ZAŠTO SAM OVAKO SPOR, SAD KAD SE IZLEČIM POPRAVIĆU SE ZA MINUT PO KILOMETRU!
ali mućak, ništa mi ne fali :-(

ooojjj tugo i sudbo prokleta, mogao sam sedam dana krkati neke turbo lekove i u Ljubljani istrčati 2h44', ali ne, idi sale trupći 3h15' i uživaj dok te usput pretiču motokultivatori i volovske zaprege...

Broj komentara: 5:

  1. Nisi jedini koji se tako osjeća, sad se i meni čini da je 3:15 puna šaka brade ali nećemo valjda sad da budemo ... kako kaže Bajaga: ... Nemoj da budeš nja nja, bolje da budeš la la ..
    Sretno i možda se vidimo u Ljubljani

    OdgovoriIzbriši
  2. ma nisam ja nja nja, ovo sam se na kraju šalio na svoj račun.
    nego kad si već pomenuo "vidimo se u Ljubljani", znaš li koje je pravo vreme za doći u startne zone?
    na stranici maratona piše da se "Cona 3h10" zatvara u 10:10, i dalje jedna po jedna...
    isplati li se guranje napred i dolazak puno pre 10h, ili je bolje doći kasnije i gurati se negde pozadi, pa se uzdati u chip time?

    OdgovoriIzbriši
  3. Nemam ti ja baš neko iskustvo ali prije dvije godine sam stao u drugu zonu jer sam planirao 3:15 pa sam kao svaki pošten trkač stao tamo di mi je mjesto. Bio sam tamo sigurno više od pola sata i imao neku pnju od majice da se ne smrznem jer nije baš bilo toplo(oko 6 C). Prvih 15 min bilo je mjesta i gibali smo se lagano trčkarajući po zoni gore dole kružno. No onda je jedno 20 min prije starta stalo. Prva zona je bila i prije popunjena. Kad se napunilo nije bilo više niti tako hladno.
    Zapravo nije bila tolika gužva(ceste su široke) i prvi kilometar sam bez problema imao u tempu 3:40 koliko sam i planirao, a startao sa Garmina tačno kad sam prešao liniju starta. Tako da nije velika frka prva ili druga zona. Ove godine ću ipak u prvu jer se nadam da mogu do tih 3:10.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ups ... što bi se reklo: "što se babi snilo to joj se i...". Kojih 3:40 nisam ja iz Kenije to je bilo 4:40!

    OdgovoriIzbriši
  5. eto, onda se možda i sretnemo u toj zoni!
    ja ću kao i uvek od uzbuđenja stajati u redu pred wc-om na svakih 10 minuta pa ćeš me tamo najpre naći hahaha

    OdgovoriIzbriši