02 siječnja 2010

d. stotu

mora da je strašna gnjavaža u životu...

goni (teraj) točak tri-čet'ri sata, na repeat. i sve nam nekako ispadne tek koji kilometar do 100, ali nikako 100. ili smo već mokri, ili smo već gladni, ili su nam već utrnula dupeta, ili smo se jednostavno zasitili od tih skoro-pa-100 kilometara. a šta bi trebao da uradi neko ko je zadovoljan sa 98? da se dožulja do okruglih 100, ili da stane posle 98, dok je još zadovoljan?

mora da je grozna gnjavaža u životu...

i razmišljam o tom "dodatku" od tek desetak minuta, pa možeš se i po gradu provrckati levo-desno i malo proparadirati onako šaren (što od opreme što od blata) kao fazan. ono, braon baza a šareniš se nazire. šareniš sereniš. i što sad sebe mučiti ako mi je već dosta, šta mi realno znači tih kilometar ili pet? ništa.

mora da je užasna gnjavaža u životu...

i tako dođemo kući na ne-okruglom broju. a kako bih i znao na primer za godinu dana, kada pogledam u dnevnik treninga planirajući neku vožnju? Krug Prvi, 100km. Krug Drugi, 100km. Krug Treći, 100km. a pored piše išli Krug Prvi plus "okolo po gradu". a malo ispod piše išli Krug Drugi plus "malo kroz Bolnicu pa pored Stadiona i oko Železničke stanice". a dalje ispod piše išli Krug Treći plus "des' minuta po parkingu od Gorenja, dopunjavali do 100km".

mora da je jeziva gnjavaža u životu...

pa jebote koliki je koji Krug, ko će to sad znati??? i otud (otale, otalen) su česte te nepotpune brojke u mom dnevniku. kvare mi sliku i geografiju. hoću reći, i topografiju. želim da pogledam u dnevnik, i kada mi piše valjevo-ljig-lajkovac-valjevo, hoću da vidim tih fakin 88-89km... a ako mi se ide 100km, PUNO je bolje otići na malo duži krug, umesto na isti ovaj pa se na kraju vozati oko grada ko kretenčina.

mora da je strašno grozna gnjavaža u životu...

možda je deo krivice i u manjku samopouzdanja? (u fazonu - hajde da pogledamo tiganj odozdo) jer ako ČESTO mislim da mi je trening za taj dan idealno dugačak 80km a stalno mi se posle toga voza još pola sata, onda ja loše planiram dužine/profile treninga i potcenjujem svoje mogućnosti, hronično postavljam letvicu prenisko?

mora da je jezivo užasna gnjavaža u životu...

i tako se okrenula godina preko godine, faličan broj preko istog takvog manjkavog, s jedinom razlikom da smo (za promenu) postavljali letvicu dovoljno visoko pa smo se jednom vratili skroz blatnjavi a drugi put skroz gladni, i oba puta na granici na kojoj neki unutrašnji osećaj i opšti zamor kažu "aj dosta bre".

mora da je preduuuuuugačka gnjavaža u životu...

baš je sladak ovaj g. patrčević: "Ako trenirate više od 28h tjedno, svakako me kontaktirajte, volio bih vas upoznati :) "
hmm, ako nekad leti treniram preko 30 sati i još k tome dodam 20-ak sati na poslu, sumnjam da imamo viška vremena za upoznavanje. što su treninzi teži, imaš manje vremena za ostale stvari jer se više odmaraš, a ako ideš duže ali lakše treninge nisi umoran na isti način i lakše obavljaš onaj "višak" obaveza. dakle sada je pravi trenutak za upoznavanje :-) šteta što nemam blutut slušalice i što nije besplatan mobilni, uz ta dva bih mogao na onim duuuugačkim laganim trčanjima da se detaljno upoznajem sa pola sveta... što bi to bilo zanimljivo, ha?

doživjeti stotu!!

nakon 960 sati "treninga" i 1110 sati "svega", osećam se kao da sam dočekao stotu, a ne tek tamo neku bez veze novu godinu. treba zapamtiti jednu važnu stvar: nije nikakva draž u samoj toj stotoj godini, to je osećaj kao da si upao u septičku jamu. no ovo natrpavanje prepreka, da bih što kasnije do nje stigao, to je ono što je zanimljivo.

doživjeti stotu!!

juče nam je greškom jedan prijatelj maratonac (a ko će drugi) čestitao srećnu 20010 godinu!
e baš ti hvala, kako je to lepo tako unapred poželeti, a za ovu (2010) ću se sâm snaći.
kad mi je prošle godine jedan drugi maratonac poželeo godinu "bez povreda i dobrih rezultata" pomislio sam - neka je jedno promašio, i biće ok, neka bude pola-pola.
i baš tako je i bilo, pola-pola, s tim da je promašio "bez povreda" a pogodio "bez dobrih rezultata"!
eto, s takvim željama od svojih prijatelja, dobro je da sam ovoliko i ovako poživeo :-)

Nema komentara:

Objavi komentar