12 siječnja 2010

slučajnosti

ha, nije baš da sam juče slušao pink flojd nego se slučajno desilo da sam pre par dana nešto pričao sa frendom koji se odlučio da trči jednu od italijanskih verzija beograđanke:
http://www.verticalsprint.it/3skl/vortal/vistasrl/index.jsp?id_lingua=0&id_struttura=104&idManifestazione=1&opzione=Gallery&anteprima=-1
a kao "izgovor" mi je napisao da je zagrizao jer se "samo jednom živi".
na šta sam mu ja odgovorio "a zamisli - probudiš se u sledećem životu, i shvatiš koliko si se sjebao u prethodnom, misleći da se samo jednom živi?" :-)
i onda sam ono nažvrljao od sinoć, bez ikakve reference na pink flojd.

juče smo išli mtn bajkovima na izlet, sa idejom da prođemo nekim stazama kuda nikada nismo. ovaj put sam se bolje pripremio nego uobičajeno pa sam odštampao taj deo karte tako da smo vrlo lako određivali gde smo i kuda treba ići.

danas je konačno došao dan za trčanje pa sam otišao na sličnu stranu ali drugim stazama tako da sam "kompletirao" obilazak celog tog područja. nakupilo mi se nekih 22km, a računanje kilometraže mi se dodatno pojednostavilo tom kartom, jer sam onim točkićem (za merenje udaljenosti na mapama) premerio deo koji znam, pa kako mi je umesto 4km pokazalo 3.6km (jer nisam pazio da odštampam kartu u tačnoj razmeri nego sam naravno samo isekao deo iz velike karte i stisnuo "print" pa šta ispadne), tako sam shvatio da sve mogu lako izmeriti uz pomoć točkića i samo dodati 10%. potvrdilo se da mi je nekih 20km od pre nekoliko dana bilo ZAISTA 20km, a danas je pokazalo 22km. eto.

nisam nosio štopericu nego sam pogledao na sat kada sam izlazio, i kad sam se vratio bilo je 1h55' kasnije. stajao sam na izvoru da pijem vodu, i zastao sam sa jednim seljakom malo da popričam gore na vrhu brda, dakle ispao mi je prosek oko 5'/km, ako sam pretrčao 22km za 110 minuta. dosta uspona, dosta blata, makadama, i nešto trave.


zadnjih par dana (dok sam odmarao!) sam osećao neki pritisak u desnoj preponi ali nikako nisam uspeo da utvrdim odakle dolazi. danas sam samo jednom to primetio na trčanju, ne deluje da ima ikakve veze sa trčanjem. no zato sam osetio povremeno bol u desnoj golenjači (tibia) ali skroz dole na vrhu čarape a ne gde me je ranije bolelo kada sam mislio da imam upalu pokosnice. kad sam malo ubrzao to je prošlo. nešto ranije me je zabolelo spolja od levog kuka, na samoj kvrgi (kvrzi) od butne kosti. taj bol sam imao i prošlog proleća kada sam preterao sa trčanjem no sada mi se pojavio nakon 4 dana bez trčanja i nakon sedmice sa najmanje kilometara!? nema pravila, očigledno.

evo još 3 dana do sredine januara, termina koji sam odredio kao SREDINU ZIME. jednom kad počnem da nazirem svetlo na kraju tunela, biće mi lakše. još mesec i po do marta i toplijih dana, bicikle i slobode. toliko mogu i strpljivo prepešačiti ako me baš previše stvari na trčanjima bude "mučilo"...

brže zimo, dodaj gas,
proleće je ispred nas :-)

Nema komentara:

Objavi komentar