04 siječnja 2015

4.

auf bre, ja mislio malo sam prehladio grlo, jedan dan će da mi curi nos, drugi dan ću da kašljem i da se preznojim uveče, još dva dana da iskašljavam zelene loptice i gotovo. kad ono dva i po dana postadoše deset dana. e doduše loptice se smanjuju, trenutno smo stigli do veličine koštice (od?) višnje.
a danas mi je na trčanju bilo lakše nego juče. sad tu ima puno faktora pa je teško na klackalici izmeriti takvu (ne)jednačinu.
kao prvo, danas mi se činilo da sam trčao još lakše nego juče. mada, ako sam napravio nekih 400m uspona, i imao više bljuzge, a uz to je duvao neki divlji vetar, e pa stvarno nemam pojma kako to obračunati.
biće da su oba trčanja "tu negde" po naporu. a da je taj osećaj da je danas bilo lakše ipak znak da sam za taj jedan dan bliži potpunom ozdravljenju. ne znam šta mi je večeras, nešto previše zvanično sastavljam ove rečenice, kao da pišem domaći.
uglavnom 21km juče, onako, "ravnjikavih", i 21km danas, brdskih, što sa onih 10 u petak daje 52km za ova prva 4 dana u godini, nije loše. brzine su smešne ali ko te pita, danas bar nisam osećao onu groznu malaksalost u butinama.
za sutra je najavljeno zahlađenje što je u stvari dobra vest za trčanje (i naravno ni za šta drugo što može da ti padne na pamet) jer na ovih +4 ima previše bljuzgavice a oko nule će većina snega ostati čvrsta i praktično će biti puno "suvlji" putevi, neće biti ni približno ovoliko vode. a voda na ovako niskim temperaturama je katastrofa za stopala, zato su zimi najlepši dani za trčanje upravo oni u blagom minusu, jer je osim dubokog snega sve ostalo "suvo" dok gaziš.
u najavi je poprilično histerično vreme sa čas jačim minusom čas jačim plusom čas nešto pahulja, tako da će svaki od narednih 5-6 dana doneti neko novo iskustvo i neko (nadam se ne previše neprijatno) iznenađenje.
trebaće dosta kefala da se odredi najbolji put za trčanje, brdo ili ravno, širi asfalti ili manji puteljci, trčati prema vetru u odlasku ili u povratku, i još koješta. a imam i nekoliko novih patika koje čekaju da ih isprobam upravo tako u raznim uslovima, tako da se uz očekivano (potpuno) ozdravljenje kristališe podosta interesantna nedelja.
što i vama želim ;-)

Nema komentara:

Objavi komentar