22 travnja 2017

beograd





evo me malo ispred cilja, pokazalo mi je 21.360m!
u Jagodini sam držao mog dragog Jovičića 10km, a danas 18km :-)

pre dve nedelje sam u toj Jagodini (nekadašnje Svetozarevo, za one iz ex-Ju kojima je nepoznato ime grada) završio ~1h36 na kraćoj stazi, a sada u Beogradu ~1h34 na dužoj stazi. nije neki baš spektakularan pomak ali od ovoga se verovatno ni ne može brže napredovati...

video sam na trci skoro svakog ko se mogao naći u okviru maratona 3h05 - 3h15 osim mog blogerskog kolege Trčećeg Dide, nadam se da to znači da je odmah sa starta odmaglio negde ispred, a ne da je zaglavio daleko iza na nekim manjim brzinama.
(eno ga u rezultatima, naravno prvi u M60, i izgleda da je na razdvajanju trkača na 21 od onih na 42, negde u 18-om kilometru, bio samo 300-400m iza mene)

sad me čeka jedan "Produženi MeđuVikend" jer su sve naredne trke u nedelju pa ću umesto 5 ili 6 imati celih 7 dana između, i biće zanimljivo posmatrati da li ću to na neki pametan način iskoristiti, ili upropastiti :-)

mene lično, puno više od brzine i snage, zanima da li ću konačno moći malo da učestam i povećam obim treninga. ova kratka trčkaranja od po sat vremena ne pomažu da se konačno opet osetim kao "pravi" sportista, i još uvek sebi izgledam neki kilavi kljakavi rekonvalescent nesposoban da se uhvati u koštac sa iole ozbiljnijim dužinama to jest daljinama, a po izgledu/formi trčanja sam bliži ovim bubama koje idu 2h30' nego elitnim trkačima koji idu 1h10'.

PS

znam da svi više vole anegdote i pričice a da skoro nikog ne boli dupe za grafikone i brojeve, no evo ipak dodatka za tog "skoro nikog":

kažu da je jutro pametnije od večeri, pa sam pokušao da izračunam koliko sam to uopšte trčao kada se odbije ono malo hodanja pred start dok sam se kroz gužvu dokopao linije čipova, i ono malo hodanja iza cilja jer sam samo stisnuo LAP i tek nakon nekog vremena ugasio štopericu. bez obzira da li je staza duža ili nije, ono što se uvek važi je prosečna brzina, koja je dakle ovaj put bila 4'26''/km dok je pre dve nedelje na polumaratonu u Jagodini bila 4'37''/km



1 komentar:

  1. Malo sam kasnio na startu. Oko pola minute je razlika gun time i chip time. Poslje sam pokušao da ne žurim jer nisam baš imao onaj sjajan osjećaj da mogu ali nije ni bilo loše. Možda sam bio i malo više od 400 m iza jer na 21 sam imao skoro 1:36. Posle sam malo ubrzao ali proćerdao sve na zadnja dva kilometra. Gledao sam na mostu preko Ade ali kad su prošli moji frendovi Ljubo i Dražen sam prestao jer sam mislio da si i ti prošao. Biti će još prilika sve je ipak prošlo dobro, a i ti se vidim vraćaš u formu.

    OdgovoriIzbriši