15 travnja 2017

kiša oko...

opet se sve okrenulo "tumbe" jer sam onih par meseci zamišljao da će mi se forma brzo vratiti ali da će mi problem biti strah od padova i povređivanja tek srasle koščice, a sad evo, forme ni od korova, puhćem na 5'/km, no bez ikakvog oklevanja jurim uz-niz kamenjare.


prognoza kaže pljuskovi sa grmljavinom. da vidimo baš da li će danas da "proradi" ona izreka da nas nešto mimoilazi "kao kiša oko Kragujevca". ionako sam spremio neke stare bušne patike, pa će voda i blato valjda i ispadati iz njih, onako kako bude upadala.


kopka me koja je to ptica KRAGUJ, pa evo šta kaže Gugl:


"Naziv Kragujevac potiče od imena ptice kraguj.

Po veličini i snazi, kraguj je sličan orlu. Ova neobično snažna ptica na prsima ima jake i povijene kandže, a raspon krila joj je i do 3 metra. Spada u red ptica grabljivica, ali pošto se rado hrani leševima uginulih životinja nazivaju je još i lešinar ili strvinar. Ima izuzetno oštro čulo vida i sluha.!

Postoje dve vrste ovih ptica: kraguj (Gyps Fulvus) koja je dosta česta ptica na našim planinama i crni kraguj (Aegypyus monachus) ili drugačije golovrati crni kraguj, koji je znatno ređi."


plan je da odemo standardno preko Topole a da se vratino delom novog autoputa od Čačka, onih par desetina km obilaska oko G. Milanovca. hmm.


plan je takođe da trčim KRATKU stazu, jer mi je i to bonus, obzirom da nisam zamišljao da ću uopšte smeti da se upustim u trail trčanje samo 9 nedelja nakon preloma. e sad, što bi rekao Đoni Š., nezasita moja ćud...


raširio sam karte treking lige u Kragujevcu, kao drug Tito pre pete ofanzive, i većam sâm protiv sebe da li da uopšte razmišljam o bilo kojoj drugoj stazi osim najkraće. 14-21-32, to na papiru izgleda nekako blisko raspoređeno, ali burazere sat i po naspram dva sata i kusur naspram tri i po sata, eeeee nije to mala razlika :-)


na kraju ću kao zadnja riječkačkačka da odlučim usput, prema tome koliko ljudi ode na koju stazu, pa da ugrabim mesto na postolju. neću valjda biti baš toliki baksuz da ispred bude 9 ljudi, i da na svaku od 3 staze skrenu baš po trojica? :-D

Nema komentara:

Objavi komentar