05 travnja 2017

trava

Ostala mi "slika" treninga u laptopu a nisam je prebacio u google photos pa mi nije pri ruci. A nisam toliki rasipnik da upalim i laptop i kompjuter odjednom, osim ako mi nešto baš baš treba. Pa ću u nedostatku slikanog fajla, tj jedne sinusoide koja ide s kraja na kraj ekrana, PALA MI JE NA PAMET REČ - SLINUSOIDA, to je ono kad ti curi nos a vetar nosi slindžu levo-desno. Gde sam stao? Eh da, umesto te slike ću staviti ovu sa pešačenja. 





Dakle juče sam otišao biciklom na stadion tj pomoćni stadion tj LIVADU, a pošla je i Lola sa fotoaparatom da me uslika par puta, da bih video da li previše zabacujem ono levo stopalo ili ne.


Ta vožnja biciklom pony (što je Milijana gony) je trebala da se računa kao zagrevanje mada sam krenuo da trčim skroz pokočen. Verovatno i umoran od 2h onog jakog tempa na bicikli dan ranije. Odmah sam krenuo sa laganim zagrevajućim uvodnim ubrzanjima po dijagonali fudbalskog terena. Kad projurim pored korner zastavice polukružno se vratim hodajući iza gola do one druge, i opet opalim dijagonalu. Taj jedan krug tj osmica nazad do početne tačke mi izađe tačno 333 metra, pa mi šest ubrzanja sa hodanjem između izađu kilometar.


Pošto sam prošli put (pre 8 dana) uradio tako 3 kilometra tj 3x6 ubrzanja, više manje 2km trčanja i 1km šetnje, i pošto sam imao prosek od 7'/km, računao sam da sličnih 9 km/h mogu da držim i danas ali na puno dužem trajanju. Pa je plan bio da idem tako 9km, nadajući se da neću crći. Btw ta prva ubrzanja su mi bila jedini trening od januara i nakon duge pauze, i nakon tog ponedeljka nisam nijednom potrčao sve do novosadskog Frtalja.


Prvih nekoliko ubrzanja mi je bilo baš sporo, prosek oko 6'40''/km jer mi je na satu stajao prosek lap-a i to sam pratio, kao i ukupnu dužinu i trajanje. I puls naravno. No nakon desetak ubrzanja sam primetio da prosek opada i opada i mic po mic nakon prvih 5km sam imao okruglo 6'/km i pola sata trčanja/hodanja.


Više nije bilo dileme da ću u planiranih sat vremena pretrčati 10km a ne 9, doduše mogao sam da otrčim i planiranih 9 ali brže, ne znam zašto sam to promenio u glavi, tako usput. Drugih 5km je prošlo još brže, i sve skupa sam 10km stani-kreni završio za par sekundi ispod 58 minuta! Ubrzanja po džombastoj travi, jer pomoćni teren je sve samo ne ravan golf travnjak, sa hodanjem između, prosek 5'48''/km! I posle toga još 15-ak minuta laganog vozanja biciklom, i to je više nego dosta. Odličan trening.

Nema komentara:

Objavi komentar