05 lipnja 2019

vajt snejk

dok sam odlazio ka plitvicama, radio je uhvatio stanicu na kojoj je di džej puštao neke stvari koje su mi bile poznate ali na drukčiji način, i par pesama kasnije sam shvatio da je grupa iz naslova obradila sve svoje stare hitove iznova sa novim pevačem, i to objavila kao novi album 2019. pfffff, šta reći. sada sam se setio i preko onog programa ju-tjub-vidz-tu-empetri skinuo ceo album (211 megabajta bokte!) no neću stići da ga preslušavam jer žurim na drugo poluvreme.

juče mi se dopalo pa zašto ne ponoviti. ako ne grune pljusak. doduše prošao mu je termin (kao trudnice kad uđu u jedanesti mesec) jer je najavljena kiša oko podne, no to naravno ne znači ništa, ovo je jedna od najupornijih i najneumornijih kîša ikada. jeste da sam juče bio kao mrtav pokošen i ukošen tih sat i nešto koliko mi je trebalo da se isprevrćem preko neplaniranih 10km, jer sam mislio da ću uvr glave izdržati nekih 4-5, no eto, čuda su moguća.

posebno sam snimao prvi deo grad+uspon a posebno drugi deo spust+grad da bih video razliku u balansu leve i desne noge i odmah da vam kažem da sam šokiran jer sam na mestima prelazio 54% desnom odnosno silazio ispod 46% levom (??????). na usponu se pak stvar promenila i zaista intrigira pitanje zašto mi je leva noga duže na tlu ako je na ravnom toliko štedim, očigledno je da na usponu manje skraćujem korak jer ispruženost u kuku ne ulazi u opasnu zonu po živac koji ide kroz zadnju ložu. pa obzirom da mi je leva noga odmornija nakon trčanja po ravnom, više je koristim uzbrdo? hmm...

usput moram da napomenem da umesto da radim nešto pametno ja ovde pišem u prazno, jer bi bilo bolje da napokon uporedim jasku i plitvice odnosno brdski polu- i brdski maraton, i da vidim kako se ti parametri razlikuju između trke na 21 i trke na 42km. biće da će se i taj istraživački sat malo načekati dok mi dođe na red.

Nema komentara:

Objavi komentar