25 veljače 2024

nešto je ispalo! (a nije govance)

pitao sam se šta će ispasti od jučerašnjeg dana i eto šta je ispalo, ruska trojka.
gde se ne misli na jednog rusa i dve ruskinje, ni obrnuto, nego na onu čuvenu zapregu koja se tako zove a izgleda tako da tri konja vuku kočiju.
ili Moskviča, svejedno.
doduše skuteri od 50ccm uglavnom imaju tu negde oko "tri konja" što je dakle triput više od profesionalnog bici sprintera.
kada ne bih ispravljao typkaće greške, ovo bi bilo puno zanimljivije.
probaću prvom prilikom.
to jest drugom.

eto nakon 24 + 19 = 43... +27 = 70, toliko kilometara sam prešao biciklom
nakon dve vožnje po bregama, za promenu sam odvezao treću vožnju, takođe po bregama.
i sve tri e-bikeom, mislim da je to dovoljno za testiranje i da mogu da ga vratim Loli.
ovo treće sam na gepeku nosio balon od 5l pa ga napunio vodom sa izvora, koji je negde ispod vikendice proslavljene olimpijke ane subotić tako da sam iskoristio i da svratim do njih, gore na brdu iznad.

e sad o eBajku.
uzbrdo ti pomaže itekako (dok traje baterija*), po ravnom nikako jer asistencija traje do 25 km/h a obzirom da je mrcina 25kg teška onda pri recimo 28km/h ulažem napor kojim bih na svakoj drugoj bicikli išao dosta brže, nizbrdo je slično jer je mrcina antiaerodinamična a i delovi su loši, točkovi, glave, gume, sve je mnogo lošije od svake "prave" bicikle i jedino što u njemu vredi ($$$) je ta baterija, motor, i elektronika.

*obzirom da je težak kao tenk, ne dao ti bog da ostaneš sa praznom baterijom, jer su prenosi dosta krupni pošto je namenjen za gradsku vožnju, tako da bi ga uz oštro brdo i pokojni Pantani gurao.

zato sam danas otkotrljao 58km na pravom mtb-u i podsetio se tačno u čemu je razlika.
baš juče pričamo tu sa komšijom koji je vodeći stručnjak za vantelesnu oplodnju i klinika mu se graniči sa našim dvorištem, a inače je i hobby mtb vozač, kaže da je čuo da ko jednom sedne na e-bike, više se ne vrati na ovaj human powered.
pa kod mene je kontra, vožnja na e-bikeu me samo "naloži" da pokušam da toliko brzo idem kad ispred sebe ugledam nagib bilo kojeg procenta, i ništa više.
po ravnom svakako idem brže, bogu hvala.

dakle u dva dana nula km trčanja, vreme je da proverim excel...

auuuuu, imam (osim tonu bicikle) samo 133km u februaru a treba mi 166 da bih premašio onaj lanjski.
biće čupavo.
najavljeni su lepi topli dani tako da mi jedino preostaju jutra za trčanje, popodnevne pauze ću svakako koristiti za nešto malo bicikle.
sutra verovatno opet od-do lidla, heh

Nema komentara:

Objavi komentar