05 srpnja 2024

svemirske brzine

jutros sam se uspavao jer me je najveća keruša budila lavežom od 4 do 5 ujutru pa sam tek onda opet zaspao i jedva stigao na vreme na pijacu dok se ne rasproda paradajz.
nakon toga sam OPET imao samo sat i nešto fore pre posla pa sam seo na isti onaj MTB od juče i krenuo bez ideje i cilja, gde me već otvoreni semafori odvedu pa ću lako u hodu osmisliti neki kružić od 30-ak km.

na izlasku iz grada me je prošao neki šleper pa još jedan, i uhvatio sam lepu zavetrinu.
na trkačkoj bicikli mi bogme ne bi bilo prijatno ako upadnem u neku rupicu ili neravninu, ali na MTB-u sam otključao prednji amortizer i dosta bezbrižnije skakutao po hrapavom asfaltu čak i do 57.6 km/h, barem je garmin tako zapamtio.
no na par mesta su usporili skroz tako da nije se bilo baš toliko "letenje".

na kraju sam napravio prosek na najbližem segmentu 46.9 km/h i za samo nekoliko sekundi promašio apsolutno 3. mesto na tom segmentu, s tim da su svi ispred mene naravno vozili trkačke bicikle od nekoliko tisuća evra a čak im i prednji točak verovatno više košta od celog mog bajka :-P
možda je ovako i bolje, da se niko ne uvredi :-D

nakon toga sam napravio polukrug i nakon 30.5 km sam stigao kući raspoložen i napokon razbuđen, taman na vreme da pojedem pola dinje i istuširam se pre posla.
popodne će biti jako mala pauza tako da sam se oprostio od svih ambicija da upišem ikakvu bitnu activiti.
uostalom ni ovo jutros nije bilo za bacanje.

Nema komentara:

Objavi komentar