12 kolovoza 2012

a honey killer and the killer honey

rešim ja da "ubijem" malo glikemijskog indeksa meda, 
i da opet napravim neku mešavinu...
kao što postoji tzv crna čokolada sa više kakao-a, 
tako ja odlučim da napravim dark nutellu :-)
odlijem iz nove tegle meda skoro polovinu,
naspem kesicu kakao-a od 100g, i dolijem 2dl ulja.
obično sam sipao ulje od koštica grožđa,
a sada sam maslinovo ali neko koje ne smrdi.
sačuvaj me bože kad bih napravio kremić sa onim
nerafinisanim koje nam pošalje teta iz porečkog zaleđa...
fora je sa tim kremovima što su previše masni.
čak nisu toliko ni slatki, kao med i džemovi.
mislim med je sav od slatkoće,
u pekmezu ima štajaznam pola šećera
(ostatak je voda nešto malo voća i zgušnjivači)
a u kremovima ima trećina masti, biljne, očvrsnute.
to je ono što trči kroz krvotok i ne ume da pronađe izlaz.
kažu još gore od svinjske masti, pa smo to jeli decenijama.
tako sad ladno umre čovek u 50 godina od zakrčenja arterija,
kažu zdravo se hranio, nije jeo svinjetinu, samo biljne masnoće.
kao što ja lepo rekoh - šta nas ne ubije danas, sutra će.
i tako, juče se najeo tog čudomiksa nakon jutarnje vožnje,
popodne otišao na drugu vožnju i napravio mtb-om
veći prosek nego ujutru trkačkom :-)
dobro, malo su mi se odmorile noge od trčanja,
baš zbog te jutarnje nešto lakše vožnje (mada nije bilo vozikanje).
i tako sam započeo dan kao Honey Killer, medoubica,
a završio ga pod utiskom da sam napravio Killer Honey.
(modernim žargonom, med "do jaja").

Nema komentara:

Objavi komentar