18 srpnja 2015

čudan dan

ovo će biti jedan onako netipičan dan, jer zbog ove trčice popodne treba kao nešto da se odmaram prepodne. mada, nije da sam baš tu trčicu shvatio ozbiljno. možda je bilo pametnije da sam trčnuo malo jutros i malo popodne, nemam pojma. no imam taj neki osećaj da ću se ucrvljati do 15h kada ćemo sesti u auto i provozati se tih 20km do starta.

eto čak ni jedan čuveni Ja nema pojma kako se trči trka od 8km nizbrdice na temperaturi od +37. biće zanimljivo, bar tu nema sumnje. pretpostavljam da će iz nekog razloga biti isplativije ipak se malo zaleteti, jer ... 

prekidam pisanje da bih u mapMyRun pogledao tačnu dužinu staze i procenio koliko je ono zaravnjenje na kraju. naime nakon što se spustimo s brda postoji taj dugačak pravac na ulasku u gradić, pa ako je to samo kilometar onda tu ne može puno da se izgubi čak ni ako se od prebrzog spusta iskomiram. ako je taj pravac pak duži od 2km, onda se isplati sačuvati za njega jer od nepucanja do pucanja može tu da se nakupi i skoro minut razlike.

aaaaaaaaaaaa pa ova trka ima 9.4 kilometara, a ne 8! svašta. a zadnji pravac je 2.4 km. dakle to putešestvije će potrajati, jer u prvih par km ima malo goredoliranja, tu je bitno ne izleteti kao iz topa. nekim trening ritmom bi to bilo pola sata spusta plus desetak minuta finiširanja, a na trci, ko zna, zavisi i od situacije. jer na ovakvim trkama često ne razmišljaš o vremenu ili proseku nego se nameračiš da stigneš pre par određenih konkurenata i na tome baziraš celo trkanje. jer "na štopericu" možeš da trčiš i kod kuće. 

Nema komentara:

Objavi komentar