26 srpnja 2015

4h

obzirom da sam već godinama željan da se najedem knedli sa šljivama, koje smo btw ionako uvek pravili od griza a ne od krompira, ali hajde, danas sam pokupio krompir sa vrha musake i za užinu ga pojeo sa pekmezom :-) 
srećom nije bilo puno bibera.

ovo sam sad kao malo seo da ta užina "legne", pa piskaram. jučerašnji trening biciklom u trajanju od skoro 4 sata je trebao da bude neka prekretnica. iz više razloga. prvo, dojadio mi je bol u leđima koji mi se stalno javlja na bicikli, i nadam se da ću dužim vožnjama napokon savladati tu "dečiju bolest". kad smo se bavili samo biciklizmom, to mi je bio neki bolni Mart, i kasnije bi sve došlo na svoje mesto. sad kad dosta trčim, ispadne da mi je svaka vožnja prva u zadnjih 3-5-7 dana i nikako da prepečem ta leđa dovoljno.

drugo je izdržljivost. možeš sto dana zaredom trčati ili voziti po sat-dva, ali nikada nećeš dosegnuti onu krajnju životinjsku izdržljivost sve dok povremeno ne provedeš na bicikli dosta sati. pod dosta mislim na... well... dosta :-D

treće je vezano za telesnu težinu iliti masu. ništa (ovde mislim na sebe, ne znam kako je kod drugih i šta kaže nauka) mi ne pomeri formu i kilažu kao krajnje dugački treninzi. dovoljno je jednom mesečno omlatiti 190km po brdima i svakog meseca će težina spasti za kilogram. a da bi se došlo do tih zaista dugačkih treninga, treba postepeno povećati najduži trening, pa sam zato zadovoljan što sam evo stigao do skromna 4 sata sa 1300m uspona i 1300m spusta. nije to ništa, ali za prvi pomak je dovoljno. 

biće zanimljivo ovo trčanje danas, baš me zanima koliko će noge da gunđaju :-P

Nema komentara:

Objavi komentar