26 srpnja 2015

smrtni slučaj

kako ode ona Šubertova pesma, 
"izdali me prijatelji izdao me brat"? 

juče me je izdao Polar sat. od prvog dana mu je onaj mikro usb kontakt bio slaba tačka. priključiš ga pa se nekako mrda utikač u satu, pa čas je povezan čas nije, pa onda mrduckaš kabl levo-desno a sat stalno nešto cvrkuće, i kad mu pronađeš neki položaj onda sve bude normalno. i sinoć se nešto unutra pokvarilo, da li je neki mali delić otpao i ostao zaglavljen u kablu tj onoj maloj utičnici, nemam pojma. suviše je sitno da bi se videlo, pokušao sam da slikam sa makro opcijom na foto aparatu ali se ni tako ne vidi ništa bolje iako ga praktično uvećam 10x na ekranu. svašta. 

žao mi je jer mi je u satu ostao zarobljen trening od 76km MTB-om. uspon na Mravinjce, pa onda makadamom 12km do Debelog Brda, pa odatle sa 1065m nadmorske nizbrdo kući. sve podatke sam prepisao u svesku, kilometraže svih lap-ova, pulseve i proseke, no žao mi je što nisam uspeo putanju da prebacim u kompjuter. mislim da sam preko sat vremena bio iznad 900m nadmorske, to sve na grafikonu može da se izreže i da se uz pomoć dva klizna odabirača (?) pogleda svaki željeni isečak. 

sad ću morati u Google Earth da pokušam da odgonetnem kuda idu neki sporedni putići koji me MNOGO zanimaju... što se tiče samog sata, ovo mi niko neće priznati pod garancijom jer se 99% radi o fizičkom oštećenju, pa će ga podvesti pod "nepravilno rukovanje" što mi se pak nikada u životu nije dogodilo iako sam promenio tih pipavih stvarčica na desetine i nikada nisam nešto upropastio trapavošću. hoću da kažem, smatram sebe izuzetno spretnim čovekom. 

ne znam ni da li da ga šaljem na popravku, jer su mi prilikom kupovine rekli da zamena baterije u bluetooth senzoru za puls košta 650 dinara (!!!) što sam već jednom uradio sâm i zaista ne znam koliko neko treba da bude kilav da bi na svaka 2 meseca slao puls-dodatak u servis, to izađe na 30€ godišnje samo za menjanje baterija, a jedna košta manje od 1€. hoću da kažem da ovlašćeni diler podosta udara po ušima kad se radi o cenama održavanja, pa em što mislim da bi me popravka koštala pola sata, na kraju bih ostao sa satom po kome je prčkano i brčkano što mi se čini nekako bljak mogućnost. ne umem da posedujem stvari koje ne volim. nekako baš ne umem. 

što se tiče GPS-a, mogu i telefonom da snimam putanje, a mogu čak da priključim i traku za puls preko bluetooth-a, to nije problem. nego eto, taman sam se za ova 3 meseca navikao na tog Polara i bio zadovoljan. kad ono cvrc.

Nema komentara:

Objavi komentar