04 veljače 2016

opet po tačkama

1) bilo mi je drago što smo juče uspeli da se provozamo trkačkim biciklama, jer je zima obično rezervisana za bajkove, blatobrane, prskanje, čišćenje, i ostale čarolije. a preći 73km bez da prođeš kroz ijednu baricu, pa to je dar s neba. malo me začudilo da se Lola nije naročito zaduvala obzirom da se nismo skroz vozikali nego smo išli onako neki srednje lagani do srednji tempo, i kad izbaciš par semafora i zastajanja ispao je prosek 29 km/h, a nismo uzeli ni najbolje bicikle nego one za 1 km/h sporije/starije.

2) nakon jučerašnjih +16°, sunca i vožnje u kratkim gaćama, današnjih +3° i kišica/susnežica deluju kao da je neko promenio kanal. te nagle promene me uvek podsete onog preskakanja iz jednog života u drugi, o kojem povremeno pišem. nekad to bude tako ubrzano cik-cak, sedam dana si biciklista pa si sedam dana maratonac pa si sedam dana najobičniji zaposleni građanin koji kukumavče kako nema vremena za hobije, pa jovo nanovo. a nekad te promene/faze potraju puno duže, pa se onda nekog perioda prisećamo kao npr "to je bilo one godine kad smo puno vozili". tako sam juče nakratko opet bio biciklista, i baš mi se svidelo.

3) već sam smislio gde ću da napadnem najduži trening u životu. 90% će to da bude na putu ka Užicu, gde sam već nekoliko puta otrčao dužinu maratona. tu na 21km od kuće imam česmu pored jednog kamenoloma, i to mi je zgodno mesto da uz vodu nešto pojedem. da li ću se napaliti pa poneti neku energetsku pločicu ili gel, ili ću kao normalan čovek poneti mars ili snikers, to nije važno, ali je važno da imam tu Tačku na koju mogu da računam. naravno ako ponesem dve bonžite, jednu mogu da pojedem u odlasku a drugu mogu da sakrijem tu negde u travi pa da me sačeka sat i malko, kad se budem vraćao. DODATAK na uobičajena 42km (do česme i nazad) bi se sastojao od nastavka uzbrdo do prevoja Kaona, a obzirom da taj uspon ima 7km (put se popne ~300m nadmorske) to bi značilo da bih imao ukupno 42+14=56km, a možda i 55km ako po gradu pokušam da skratim gde god je moguće. s jedne strane zvuči lepo 55, verovatno bi trajalo tu negde oko 5 sati jer bih imao oko 900m uspona, a zvuči lepo i 56 upravo zato što je to 4x14km, za razliku od maratona koji je 3x14km. no kod mene obično nema puno planiranja u detalje, važda je ideja pa kako ispadne - ispašće :-)

Nema komentara:

Objavi komentar