11 srpnja 2016

simpatično jeste, ali pošteno NIJE ;-)



nije da imam išta protiv pasa, naprotiv.
trenutno imamo 4 komada i svaki obožava šetnju.
i nagon im je da uvek vuku napred, posebno kada su u nekoj gužvi, društvu, čoporu.
kad god se Lola zaduva na planinarenju, ona mi kaže "daj Mačka" i Mačak je tako fino izvuče uzbrdo da se na kraju ja više oznojim od nje :-)
obzirom da je svaki planinski Maraton ozbiljna trka gde većina ljudi na kraju ipak uporedi svoje vreme sa vremenom drugih, mislim da bi bilo pošteno da na ovakvim takmičenjima svi koji "trče" uz pomoć pasa dobiju nešto vremena "gratis" na rezultat ;-)
obzirom da dobro znam koliko koji pas može da pomogne, predlažem +2% na male pse, +5% na srednje, i +10% na velike pse.
pa izvolite, "trkajte" se uz pomoć četvoronožnog ski lifta, ali tako da se mi ostali koji se oslanjamo samo na svoju snagu ne osetimo kao budale.
ko god bio na ovoj slici (ništa lično, ponavljam, obožavam pse), neka zna da njegovih, pardon, NJIHOVIH 100 minuta u cilju vredi 110 minuta za solo takmičara bez pomoći.
u rezultatima ne piše da li si imao pomoć ili nisi - piše da je Ceca stigla 5 minuta ispred Nece, iako bi bez dobermana stigla 5 minuta iza, a ti rezultati ostaju u arhivama zauvek.
hvala svima koji će ovo shvatiti ispravno i dobronamerno.
ne pišem PROTIV ikoga ko trči sa psom, već naglas razmišljam zbog onih/nas koji trče bez pomoći "žive žičare" :-)
i prevashodno u ime fer pleja, naravno.
a taj argument da vaša kuca zaboga voli da trči pa je dovedeš na planinsku trku, ma neka kuca slobodno trčkara naokolo sa tvojim mužem, sinom, bratom, dok si ti na trci. kuci je svejedno :-)

Nema komentara:

Objavi komentar