15 srpnja 2016

Uvod u Sljemenski

Uzeo sam da pogledam koliko sam maratona istrčao, jer sam prošle godine shvatio da nekoliko godina nisam uopšte vodio evidenciju pa sam misleći da se vrtim oko 30-ak shvatio da sam stigao do 40-ak. Što je sve jako smešno, obzirom da sam na treninzima pretrčao još toliko, ali ajde...

Imaš ovih statističara i kolekcionara koji tako trupću svakog vikenda i trpaju medalje na kamaru, valjda i u tome ima nekog smisla. Eto da sam umesto na treningu imao priliku svaki put da odem na neku trku tu u blizini, sada bih imao nekih 70-ak medalja, a lično ne vidim razliku između toga i 40-ak.

Recimo 2013-te sam istrčao 8 maratona, ovih zvaničnih, ali mi je najbolji rezultat bio 3h02 (i to 3 puta, Plitvice, Novosadski, Reciklažni), dok recimo 2010-te imam samo 3 maratona ali za 2h59 2h54 2h57. E sad, zašto bi bilo "bolje" onih osam, od ova tri, nije mi najjasnije.

To valjda ide tako da kad jednom više ne možeš BRZO, onda kreneš da skupljaš količinu ovih SPORIH, pa se zavaravaš kako tako nešto nadoknađuješ. Malo morgen. Zamisli da odluči neki sprinter da umesto 5 puta godišnje istrči 100m ispod 10 sek., e on će hiljadu puta godišnje da istrči 100m po 11-12 sekundi. E vala baš ćeš se proslaviti :-)

Zadnjih par godina me "karijera" nešto baš nije mazila pa sam lani odustao na Pitvicama (sjebao stomak) i završio samo dva, Sljemenski i Crikvenicu, gde me je urnisalo ono celonoćno putovanje i nemam pojma kako sam onako kao zombi uopšte uspeo da ga završim za 3h08. Ove sezone pak imam Plitvice kao rekord (3h18, nova teža staza) i evo tek završen Sljemenski.

Nema komentara:

Objavi komentar