20 rujna 2016

pa evo ovako...

ceo dan kiša, bez pešačenja sa psima, bez bicikle, bez trčanja, ovo mi je najgori dan od zadnjih 15 jer sam prinuđen na sedenje, ili eventualno da stojim u mestu.
samo se plašim da mi se ovo dupe nešto ne pogorša.
došao s posla i sedim na lopti za pilates i još sam one bodlje okrenuo u vis kao fakir.

što se tiče Kalendara, stvar stoji ovako:
sledećeg vikenda je odžački polumaraton, koji me zanima koliko i kurs vezenja goblena, međutim upravo mi je javljeno (kako ovo prepotentno zvuči) da je istog dana Treking Liga na Rajcu, u okviru koje postoje sledeće trke

Mala staza: dužina 15,7 km, uspon 580 m
Srednja staza: dužina 22,8 km, uspon 940 m
Velika staza: dužina 31,8 km, uspon 1100 m

iz ovoga se jasno vidi da je Velika staza najravnija jer u odnosu na Srednju ima 9 kilometara više ali samo 160m uspona više. Što ne verujem da bi prijalo mom dupetu, koje se zadnjih dana uspešno borilo sa 18km i 650m uspona, dakle
79% dužine Srednje staze i
69% uspona Srednje staze

praktično mi ova trasa više odgovara, nešto kao moj trening bez izbačenih onih par ravnjikavih kilometara po vrhu brda (koje ne mogu da izbegnem).
tako da, ako se ništa dramatično ne pogorša, eto mene u nedelju ujutru na Rajcu.
gde ćeš veće sreće nego kad do starta trke imaš 50km autom :-)

pritom treba imati u vidu da NIKADA nismo prošli stazom od Rajca do Suvobora (prvih 8km zajedničkih za sve trke) što je već samo po sebi vrednije od bilo kojeg drugog gradskog polumaratona.

naravno da je startnina simbolična i da se plaća na licu mesta, jer ovo prave ljubitelji prirode a ne novopečeni mešetari koji su na brzaka završili marketing, advertajzing, menadžment sportski i nesportski. sad bih baš voleo da neko počne da me ubeđuje da je teže I SKUPLJE rasporediti okrepe i volontere na krugu od 7km koji se tri puta trči kroz grad, nego na 100km stazâ širom Suvobora.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

nakon toga ide vikend 01-02 oktobar za koji ne vidim ama baš nijednu trku što mi je malo čudno, u tom terminu je nekada bio polumaraton na Adi Ciganliji ali nemam pojma da li se to još uvek održava.

nakon toga, 9. oktobar ZAGREB

ako mi dotle bude OK ova nazovi povreda tj poremećaj, ozbiljno se nosim mišlju da odemo u ZG i da trčim bez broja. naime rok za prijave i uplate će uveliko proći, prijave su ionako pozamašne (200kn = skoro 30€), dakle od Loline prijave platimo smeštaj a od moje platimo putarine, ostane mi samo benzin :-)


realno kome treba majica (btw ove godine je posebno debilna i ne bih je ni mrtav obukao) ili nešto što se zove UČESNIČKA medalja, pa imam od svakog polumaratona barem 15 težih treninga mesečno i ni za jedan mi niko nije dao neku medalju, možeš misliti koliko mi je takvo nešto potrebno.

da je ZG malo bliže ne bih ni razmišljao, ovako nek ostane otvoreno.
poseban šlagić na tortici je taj što bih po prvi put mogao da trčim 21km.
42km je ipak vredno prijave i medalje, a ovako bih mogao da se provučem neopažen dok još uvek postoji relativna gužva na stazi.

moja logika je uvek bila da ako već idem negde daleko na neki maraton, zašto bih trčao neku rezervnu trčicu od 21km, i iz tog razloga nisam nikada ni u NS trčao ništa osim maratona, ni u Zagrebu, ni u Podgorici, ni u Beogradu. samo u ta tri grada sam pretrčao 20-ak maratona i nijedan polumaraton! (u danu Maratona)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

16. oktobar NOVI SAD.

e do Novog Sada ima skoro 4 nedelje, to bi bila fina prilika da se nešto otrči, takođe je moguće plaćanje na dan trke, pa svejedno šta god odaberem, trku na 25km ili 33km ili 42km.

ako bi otišli i u ZG i u NS, naravno da u jednom (preostalom) slobodnom oktobarskom vikendu ne bi išli u Apatin jer je zaista potrebno malo odmoriti noge i leđa od tih silnih putovanja, posebno imajući u vidu da je poslednjeg vikenda Ljubljana. tako taj Apatin uvek da izvinete popuši ali tu zaista ne mogu ništa, da je trka u nekom drugom terminu rado bi otišli. (naravno pod uslovom da nisam morao da uplatim startninu pre dve godine)

Nema komentara:

Objavi komentar