26 srpnja 2017

uff

jest bogme teško kad nemaš viška vremena i energije
teško je fizički a teško je i podneti tu teškoću/teskobu
juče baš i nisam stigao nešto puno da uradim
celu noć grmljavina i pljuskovi
celo jutro sređivali dvorište, ja oprao sve prozore na spratu
ladno dva sata posla, pa na posao

u pauzi posla se tako pogodilo da se privremeno razvedrilo, pa sam odjurio na trčanje
u glavi prvo tinja neka ideja da bih trčao dva sata, onda shvatam da su mi noge umorne pa se prebacujem na 10km ili sat vremena, koje prvo prođe, i na kraju skraćujem neki krug od 15km da bih došao u grad nakon 13km

obzirom da su nam bicikle ostale ispred radnje jer smo se u podne vratili peške pod kišobranom, otključao sam sajlu (na broj) i ostavio vezanu moju biciklu, a Lolinu dovezao kući. nju muči trn u peti pa da ne bi hodala opet na posao, a ja sam nakon tuširanja požurio peške.

elem tih 13km nemam u kompjuteru jer su u satu pod imenom polar2, s kojim sam trčao samo tih 66 minuta (prosek 5'05''/km) pa će mu baterija poslužiti za još par kraćih treninga, a trenutno sam spojio polar1 da ga dopunim jer se skoro skroz ispraznio od prethodnog bloga (trčanje + bicikla)

naime polar ne dozvoljava da imaš 2 uređaja na profilu. onda imam profil saša antić sa jednom profilkom i drugi profil sasa antic sa drugom profilkom, jedan od njih nosi polar1 a drugi trenira sa polar2, jedan se na internet servis "flow" povezuje sa kompjutera a drugi sa laptopa!

sada je 8 ujutru i pada kiša i mislim da neću nigde ići.
ostaću kući i napokon zadnjih mesec dana prepisati iz sveske u excel, mislim da ne znam ni u junu koliko sam pretrčao a jul je već pri kraju.

pre par dana sam skratio neko trčanje i legao u travu da gledam oblake i da se odmaram, i uradio sam onaj fitness test sa satom, kad ti 5 minuta meri varijacije pulsa. pokazao mi je 54 (vo2max) a prošle godine pred jasku sam imao 59. doduše ove godine sam trčao jasku samo minut sporije nakon duge pauze, tako da je ta razlika sigurno manja. međutim ovaj osećaj da mi je "tempo" trčanje na 5'/km se skroz poklapa sa tako niskim trenutnim vo2 utroškom.

koliko će trajati izlazak iz tog bunara loše forme, ovisi i od ove pauze koja se više nastavlja nego što sam je prekinuo. na proleće provedeno sa slomljenom kosti se nalepilo leto na pretrpanom poslu, treninzi su mlitavi i teški a tokom aprila-maja sam barem jednom nedeljno jurišao na trkama kao klasični weekend warrior. sada ni to.

2 komentara:

  1. Od kad ovako kukaš morao sam i ja da prestanem pisati blog da ne ispadne da te kopiram. Sad moram da čekam da se nešto dobro ili zanimljivo desi. Po mogućnosti meni ili bar nekome drugom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je i ovo zanimljivo, da mi je 5min/km postalo tempo trčanje. obzirom da volim svakakve eksperimente i ankete, interesantno je pratiti taj tok forme i kada neko napreduje, i kada tone. jeste da bi mi bilo lepše da pratim napredak forme, ali u nedostatku hepiendova ni ova drama nije loša :-)

      Izbriši