09 srpnja 2017

nedelja

Za tri sata će društvance da krene na sljemenske krugove a ja i Žuga ni na more.
Tamo sa strane na blogu je odbrojavanje stiglo do nula dana i nula sati, a kad sam ga podesio nisam znao da će tašta da slomi ruku 7 dana pred maraton.
Prošle godine je bila dobra prilika za PLASMAN jer je staza produžena na skoro punu dužinu maratona, a sada su opet vraćeni oni stari krugovi od 12.5 km pa će biti "brži" maraton.
Pa je dakle bolja prilika za rezultat.
Kao one godine kada smo Veronika i ja, svako u svojoj kategoriji, istrčali norme za Boston.
Ja sam ionako oportunistički planirao da trčim trku od dva kruga, nadajući se da neće biti trojica bržih i da ću se jeftino dokopati praseta.
Baš me zanimaju rezultati, da li će biti tako kako sam zamišljao.
Zadnjih nekoliko dana sam što od umora (onog stvarnog, fizičkog) a što od pada motivacije skratio sva moguća trčanja. Pošao na 25 pa istrčao 19, pošao na 20 pa istrčao 3+3, pošao na 20 pa pretrčao 6+6, i tako.
Dani se razlikuju po tome da li mi se ne trči već od prvog koraka, pa je samo pitanje trenutka kada ću stati i preći u šetanje kroz neku šumu, ili mi se prividno trči s tim da je čista lutrija dokle će to trajati, i kada će samo nešto da uradi KLIK i da opet stanem na nekom lepom mestu i sednem da uživam u pejzažu.
U takvom stanju je debilno ići na trke, naputuješ se i pripremiš i spakuješ i šta sve ne, da bi tamo negde odustao a da ni sâm ne znaš zašto.
Tako da je bolje što se sve ovo desilo, možda sam se samo izvukao iz neke potencijalne blamaže i pravljenja majmuna od sebe.

Ono odbrojavanje sam promenio i sada računa preostale dane do Ljubljane. Zašto baš Ljubljana, nemam pojma. Valjda jer je mnogo ljudi voli pa da im bude "kao kod kuće" kada pogledaju blog. Meni se nešto nije svidela, nekako sam drukčije zamišljao tu trku. Ljubljana mi dođe kao malo veći Ugljevik, sa onom trasom kroz predgrađa. Više bih voleo da su 4 kruga kroz centar. Crikvenica mi je recimo lepša. Malo grad malo izvan grada a lepši je i pogled kad si uz more. I ona staza sa tri kraka, pa puta dva. Taman možeš u mislima da "prolaziš" drugi krug dok traje prvi, i da predviđaš da li si dobro rasporedio snagu. Možda prepravim odbrojavanje ipak.

Nema komentara:

Objavi komentar