06 rujna 2024

dokle više Radovane?

pre neki dan sam bio zadovoljan kako sam vozio ali sam naravno sutra hteo nešto slično iako sam znao da neće moći.
prosto znaš, osetiš koliko si se potrošio, napregao, i nakon silnih godina si svestan mogućnosti, ne samo svojih nego ljudskog organizma uopšte.
i tako rekoh idem lagano do nekog segmenta pa ću tu malo da cepim desetak minuta pa ću lagano nazad kući no ne lezi vragec ispao je i to tempo trening sa bolnim segmentom u sredini.

no sutradan pak rekoh da nije to možda baš bio Tempo nego onako tempić pa sam zapucao na najbolniju stranu sveta i oborio još jedan rekord.
ako mislite da je neki bogzna rekord, pa i nije nego onaj od juče kada sam prvi put dobio od sata statistiku da sam prešaltao 97 puta, a pa novi rekord je 196 ni manje ni više.
opet sam promašio zaokruženu cifru, no i ovo je puno na manje od 60km!

naime ti dugački ravnomerni usponi zahtevaju sitne prenose, bio sam šokiran da ću uopšte šaltati dalje od 36x24 ali sam bez ikakve nelagode prebacio na 36x27 a ubrzo zatim i na 36x30 što je definitivno najsitniji.
čak se iz ručice (tzv šamaraljka) čuje biiip kao znak da "nema dalje", da ne bih uzaludno pritiskao još.

i onda kada kreneš nizbrdo dođeš do 52x15 pa već prema ambicijama koliko ti se jurca na blagom spustu možeš stići klik klik klik sve do 52x11 i to je na kaseti od 12 brzina = 11 šaltanja, pa uzbrdo još 11, i dok trepneš samo na tih 6 glavnih uspona prešaltaš desetak gore desetak dole što mu već stigne do 120, plus silna šaltanja na blagim promenama nagiba i dok trepneš eto objašnjenja otkud skoro 200.
svaka čast tim dugme-baterijicama što još uvek traju, navodno će dve godine da posluže!?

nakon ko zna kojeg bolnog treninga u nizu jutros sam počastio pse šetnjom pored reke a možda ni popodne neću ništa naročito "trenirati", nek se odmore i noge od bicikle i bicikla od nogu.

za delove se sve oteglo, ima nosača bidona, ima mini pumpe za CO2 patrone, nema rotora za mtb diskove tj ima prednji nema zadnji, nema paste za karbon, ima unutrašnjih guma, itd.
tu na 35km away ima neki brevet 100 & 200km u nedelju pa sam razmišljao da im se bar u nekom delu pridružim a i popodne je u gradu državno u kriterijumu pa i na to treba stići, barem na seniorsku trku.

Nema komentara:

Objavi komentar