27 svibnja 2015

gas i kvačilo dva u jedan

eto
još jedan trening "sa srećnim završetkom".
nakon jučerašnje pametne (gde da podignem diplomu?) odluke da umesto trčanja ubacim biciklu kao pola mazačinu pola odmor (od trčanja), danas mi se ponovila ona situacija od prošle nedelje, kad sam nakon "dobre bicikle" sutradan doživeo "dobro trčanje".

s tim da je ovo došlo utorak+sreda umesto sreda+četvrtak, dakle odmor je stigao brže. a obzirom da je bicikla bila 43km umesto 63km, to je potpomoglo brzini oporavka za to neko srednjeNedeljno trčanje. zanimljiva je i razlika u prosečnom pulsu, uz isti osećaj prilikom trčanja, 141 naspram 151. nije valjda sve zbog samo jedne kafe (danas)? doduše ako je kafa u šoljetini od 3dl, to može da se računa i kao tri kafe :-P



tako sam umesto 4'48''/km napravio na istoj stazi (tj nepun kilometar duža varijanta) prosek 4'34''/km a 15 sekundi brže po kilometru je za mene velika razlika. rekord na ovom treningu mi je 1h04' ali tada nije bilo klizišta i odrona, a danas sam na tri mesta morao dobrano da usporim i da pregacam preko blata kamenja i koječega još, plus je sve to bilo mokro jer je svo vreme sipuljila kiša. šta li će biti kad popijem 9 kafa, rekao bih "samo bog zna", mada bih radije rekao da ni on nema pojma.

naj-šlag je bio na kraju kad je zaravnilo, umesto da "samo" dotrčim kući zadržao sam lep tempo i poslednja 4.5 kilometra kroz grad (kockice, trotoari, stepenice, ivičnjaci, pretrčavanja ulicâ i slične prepreke uračunate) prozujao tek malo sporije od 4'/km. 


evo ga taj deo, štonobirekli HAJLAJTOVAN roze u grafikonu. i tako, nedelja se što se tiče treninga završila pre nego što je počela. dalje odavde nema smisla naprezati se za koju god trku se odlučimo za vikend, ostalo je samo provozati se ili protrčkarati još malo u nekom poluodmarajućem fazonu, i to je to. de ćeš više.

Nema komentara:

Objavi komentar