23 svibnja 2015

rupice i boce

- čemu služi rupica?
- hmmm... da se nešto u nju gurne?

i tako su se domaći internet časopisi dokopali još jedne "zanimljivosti"
https://www.youtube.com/watch?v=IijQyX_YCKA


pitam se šta će biti sledeće, da ljudi idu na jutjub da bi naučili kako se briše dupe? na tom linku se gomilaju milioni koje mama nije naučila da vežu pertle. sećam se tog dana! i bio sam vrlo uzbuđen!

INAČE... na ovom linku 

http://championpt.net/blog/?p=37

možete da vidite da to uopšte nije nova ideja, naprotiv. 
s druge strane, zašto nije usvojena?
ja sam probao odavno (jer se sećam da sam isprobao na nekim NB 704 patikama koje sam nosio 2004-2008) i zaključio da ovo može da posluži u dva slučaja:
1) ako patike imaju sve rupice predaleko od skočnog zgloba pa stalno imaš osećaj da ti spadaju s pete. na normalnim patikama to ne važi
2) ako su pertle predugačke a mrzi me da ih menjam, ovako potrošim po 5cm sa svake strane, mada ostavim jednako labavo kao što je i bilo

ovaj tip na videu je stegao kao konj, ne verujem da bi ovako bez cirkulacije daleko stigao. njegov zadatak očigledno nije da trči ni planinari, nego da snima vezivanje pertli, i za toliko dugo će mu i poslužiti.

Lola mi pre neki dan reče, kad je videla da navlačim patike pre treninga uz pomoć kašike, da je negde pročitala da je Ogy Stojanović napisao kako pertle treba da su toliko stegnute, da patike možeš da navučeš i svučeš bez raspertlavanja. eto dakle, već nas je dvojica koji mislimo skroz suprotno od ove filozofije "stegni krvnički dok ne precvikaš stopalo na pola".

da ne bude da su svi "za labavo", lično sam stotinu puta pre treninga gledao Anu Subotić kako (doduše bez ove krajnje "omče") stegne pertle iz sve snage. doduše za neki trening od 30x200 ili 20x400 ili čak i 10x1000 to joj nije pravilo nikakve probleme, a eto i ona je uspešna, ne kao Ogy u svetskim razmerama ali je maratonka i mesečno sigurno pretrči više sati od njega.

neg da manje tupim, sve su ovo reči. 
uhvatite lepo jedne od svojih patika (koje nemaju prekratke pertle inače će vam mašna izgledati kao ljubičica) pa probajte. nekom se možda svidi to što mu je peta "spakovana" a nekog će verovatno da "kolje", zavisi i od kroja patika i od oblika stopala...


Nema komentara:

Objavi komentar