11 listopada 2015

nedelja i polumaraton

Eto taman u jednom prozoru možete da otvorite kameru sa NS keja kuda će maratonci štraftati napred-nazad, u drugom prozoru otvorite trg Baneta Jelačića ili ukucajte u gugl "web kamere zagreb" pa pronađite još neku, a u trećem prozoru gledajte uživo prenos mog NELT-a (Nedeljnog Laganog Trčanja). Na kraju ćemo, kad se pojave rezultati polumaratona u ZG (nadam se za dan-dva), i trkâ na 25km i 33km iz Novog Sada (nadam se negde do kasnog proleća), da vidimo koje mesto sam tako virtuelno "osvojio", obzirom da ne planiram da trčim celih 42km.

Da se razumemo, da živim u NS ili ZG i ja bih trčao maraton i ne bih ni razmišljao hoću-neću, ali sam istovremeno dovoljno autonoman i hrabar da NE MORAM da preputujem pola sveta da bih sebe naterao da potrčim malo duže. Jesu brzine manje kad trčiš sâm a ne u grupi, i jeste da na kraju treninga ne dobiješ medalju, ali ni "kupovina medalja" mi nikada nije bila hobi. Ako je MARATON teško istrčati pa se u cilju dobija medalja za savladanu dužinu, ostaće mi nejasno otkud ljudima potreba da se kite medaljama na kraćim trkama. A sa ovako skupim startninama, svima bi makar u podsvesti trebalo da bude jasno da su medalje na recimo polumaratonu KUPILI, a ne "zaradili" nekim nadljudskim naporom. Recimo ja ponekad sa trčanja donesem neki kamenčić ili žir pa ga spustim u travu gde su nam sahranjeni kučići. Tako kao bajagi oni "mogu da onjuše i saznaju" gde sam bio, pa imaju osećaj da su i oni bili u šetnji :-)

Evo i ovde je počela kiša pa će biti ravnopravno takmičenje između VA ZG i NS.

SLEDI LINK KOJI ĆE BITI DOSTUPAN DO PONEDELJKA 12.10. NEGDE OKO PODNE, JER SU TAKVE POSTAVKE KOD GARMINA, NIJE DO MENE

http://livetrack.garmin.com/…/3AB4DA0FF5B2DBA35C38A7EDEE84C9

a ja sam pretrčao ipak samo 21km, jer su mi noge bile umorne od jučerašnje trke i nije mi bilo do nekog dokazivanja. naravno da svako može da pretrči još par kilometara, pa još par, ali nisam u tome našao baš neki smisao, danas. staza je bila nešto tipa Polumaraton Mihanović u Tuheljskim Toplicama, prva polovina ravnjikava a u drugoj par oštrijih brdašaca. 


za analitične među vama, snimak kadence gde se vidi da sam na uzbrdicama birao ekonomičniju frekvenciju od nekih 85 dvokoraka/min, dok sam na ostatku trčanja pretežno bio u zoni od oko 92 dvokoraka što je karakteristika "školovanih maratonaca". naravno da pri ovim brzinama to znači da je dužina koraka bila više nego skromna, ali rekoh da sam bio umoran i imao desetak sitnih bolova duž celih nogu tako da je taj kratak korak bio podrazumevan kompromis pri ovako mokrom i hladnom vremenu.

Nema komentara:

Objavi komentar