09 listopada 2015

svinjac
to je taj incestuozni trenutak kada ti je otvoren garmin sajt dok ti u ćošku sinhronizuješ trening sa polar sata. naime juče sam bio TOLIKO uzbuđen treningom da se evo nisam do jutros setio da ga pogledam ovako na papiru.a ovo je jučerašnjih 15 km, nešto malo je rosuljalo ali nije bilo prave kiše. samo se uslovno, vrlo uslovno, može nazvati TRENINGom, jer evo o čemu se radilo. ova plava linija je Obilaznica koje se popne nekih 100m nadmorske od podnožja (desno) do vrha (dole na slici) i dalje nastavlja ka Užicu. zelena površina u centru je Novo Groblje, a ova uličica kojom sam prošao 3 puta, to je makadamski sokak kroz neke kućerke kojim je do prošle godine po sredini curkala kanalizacija pa smo ga zvali Svinjska Ulica ili još kraće Svinjac.

- kuda si se vratio?
- kroz Svinjac...

e tu smo pre par dana videli neko jadno kuče kojem su delimično atrofirale zadnje noge. verovatno je bio udaren i dugo ležao, pa se sad nakon oporavka vuče naokolo sav onako zguren i skvrčen. krenuo ja sa tri viršle u ruci da ga pronađem, dole kod groblja se oprostio od Lole koja je otišla na drugu stranu, popeo se do vrha, nisam ga našao, spustio se Užičkom ulicom u grad, napravio krug pa se popeo opet, i opet ga nisam našao. računao sam da se on stalno tuda smuca pa je potrebno i malo sreće da baš odluči da negde malo švrljne, njušne, pa ja da naiđem u pravom trenutku. nakon drugog uspona sam odustao od krugova nizbrdo nego sam gore po vrhu obilaznice napravio malu petlju i spustio se kroz taj ex-svinjac nazad, pa sam tako proprštao tim makadamom i treći put. otud je ova mapa ovako zadebljana na tom mestu. nažalost kuče opet ne nađoh, malo otkaskah tu oko ulaska u groblje i po parkingu da proverim i to, i vratih se kući sa sve one tri viršle u ruci.

ako se predomislim da odem u Novi Sad na maraton, ovo će dakle biti taj KLJUČNI trening koji mi je stručnim sportsko-komentatorskim rečnikom "pomogao da izbrusim formu". jeah.

Nema komentara:

Objavi komentar