09 listopada 2015

svinjac




to je taj incestuozni trenutak kada ti je otvoren garmin sajt dok ti u ćošku sinhronizuješ trening sa polar sata. naime juče sam bio TOLIKO uzbuđen treningom da se evo nisam do jutros setio da ga pogledam ovako na papiru.



a ovo je jučerašnjih 15 km, nešto malo je rosuljalo ali nije bilo prave kiše. samo se uslovno, vrlo uslovno, može nazvati TRENINGom, jer evo o čemu se radilo. ova plava linija je Obilaznica koje se popne nekih 100m nadmorske od podnožja (desno) do vrha (dole na slici) i dalje nastavlja ka Užicu. zelena površina u centru je Novo Groblje, a ova uličica kojom sam prošao 3 puta, to je makadamski sokak kroz neke kućerke kojim je do prošle godine po sredini curkala kanalizacija pa smo ga zvali Svinjska Ulica ili još kraće Svinjac.

- kuda si se vratio?
- kroz Svinjac...

e tu smo pre par dana videli neko jadno kuče kojem su delimično atrofirale zadnje noge. verovatno je bio udaren i dugo ležao, pa se sad nakon oporavka vuče naokolo sav onako zguren i skvrčen. krenuo ja sa tri viršle u ruci da ga pronađem, dole kod groblja se oprostio od Lole koja je otišla na drugu stranu, popeo se do vrha, nisam ga našao, spustio se Užičkom ulicom u grad, napravio krug pa se popeo opet, i opet ga nisam našao. računao sam da se on stalno tuda smuca pa je potrebno i malo sreće da baš odluči da negde malo švrljne, njušne, pa ja da naiđem u pravom trenutku. nakon drugog uspona sam odustao od krugova nizbrdo nego sam gore po vrhu obilaznice napravio malu petlju i spustio se kroz taj ex-svinjac nazad, pa sam tako proprštao tim makadamom i treći put. otud je ova mapa ovako zadebljana na tom mestu. nažalost kuče opet ne nađoh, malo otkaskah tu oko ulaska u groblje i po parkingu da proverim i to, i vratih se kući sa sve one tri viršle u ruci.

ako se predomislim da odem u Novi Sad na maraton, ovo će dakle biti taj KLJUČNI trening koji mi je stručnim sportsko-komentatorskim rečnikom "pomogao da izbrusim formu". jeah.

Nema komentara:

Objavi komentar