27 listopada 2015

nije o tunelima

gledao sam sinoć ovaj video

https://www.youtube.com/watch?v=HfGEA3GCBHY

ako nekog mrzi da otvara link, ukratko ću objasniti da se radi o testu 4 gitare, vezanih očiju (kao u filmu Ko to tamo peva), gde jedan tip treba da pogodi koja je koja
... i palo mi je na pamet da bi nešto slično moglo da se izvede sa patikama.

e sad tu odmah u startu postoji jedan mali problem.
naime, ovaj čovek očigledno po ceo dan svira, ima pristup prodavnicama sa hiljadama raznih instrumenata i pojačala, i nije nikakvo čudo što može da raspozna nijanse.
nešto poput iskusnog mehaničara kojeg staviš u kanal, odozgo nateraš golfa dvojku dizel iz vogošće, sigurno neće po zvuku motora reći da je tristać.

dakle ako bi ograničili izbor na ono što smo probali, bilo bi zanimljivo upasti u kuću nekog maratonca koji ima barem 30 pari patika, nasumično odabrati 5-6 pari, dati mu da ih zapertla bez prepipavanja ičeg drugog osim samih pertli, i pustiti ga na trčanje. i čekati da pogodi o kojem se tačno modelu radi.

druga, meni puno zanimljivija varijanta bi bila da me neko pusti u radnju sportske opreme da tamo radim godinu dana, usput da na traci na trčanje isprobavam svaki novi model koji se pojavi, pa da mi nakon tog probnog perioda naprave isti test na traci, vezanih očiju. moram priznati da bih bio jako uzbuđen takvim rijalitijem!

s druge strane, reći ćete, pa ko ti brani? odeš u prvu radnju sportske opreme, imaš i u valjevu neki blaSport, pa isprobaš. međutim ja zaista nisam nikada imao mentalitet plavuše koja ode u butik bez ikakve namere da kupi, nego samo isproba svih 20 bundi, opali 20 selfija pred ogledalom, i otrči kući da bi to stavljala na instagram.

ja naprotiv, odignem patiku sa rafa, zvala se kumulus ili nimbus ili kaktus, i ako nema ništa do 300-320 grama uopšte se ni ne potežem da isprobavam sve te tegove za trčanje. tako da ne vidim poentu u tome da izdangubim par sati u prodavnici, samo da bih probao nešto što me uopšte ne zanima.

ako bih radio u nekoj baš specijalizovanoj prodavnici u kojoj imaš sve ono što na runners world sajtu izađe pod tagom performance training ili light shoes ili kojim god već, e to bi bilo nešto skroz deseto. jer što jes jes, osim pre dosta godina nekih puma modela, zaista ne pamtim da sam ikada u valjevu video (ni kupio) neke od tih boljih patika. uglavnom su sve neki cushion ili stabiliti modeli za početnike ili teškaše, i kad vratim film mislim da sam poslednje patike u svom gradu kupio pre dobrih 6 godina. da, imam neke jeftine adidas koje sam našao u đak sport radnji u lazarevcu, i osim puma patika (n sport) velika većina ostalih patika u srbiji je kupljena po intersportovima u bgd ili novom sadu.

sad vas umorih ovim silnim objašnjavanjima, no poenta je da bih teško prepoznao gomile patika koje nikada nisam ni probao, pa sam zato kao jedini test za sebe uspeo da smislim taj sa patikama koje zaista i imam.

eto. a predveče ću da vam pišem o nekim tunelima.

Nema komentara:

Objavi komentar