27 svibnja 2016

2-2

nakon dva dana po 31km brdskog trčanja po asfaltu, totalno neplaniranog i nepotrebnog jer sam u utorak i sredu bio ionako umoran od polumaratona, usledila su dva dana na bicikli.
četvrtak klasično vozikanje i odmaranje tu po brdašcima oko grada, sat i po sunčanja i pokušaja da se odmorim, ali bezuspešno :-)
petak tj. danas sam shvatio tu bezuspešnost i tako su mi se raspršile sve nade da bih možda mogao da ubacim jedan osvežavajući trčeći trening, par nekih kratkih ubrzanjaca ili slično. opet sam seo na biciklu, s tim da sam malo ambicioznije nego juče zapucao ka planinama, stigavši do nekih 800m nadmorske pa se vratio nazad jer zbog posla nisam imao više vremena.
mada, čak i da sam imao više vremena, čisto sumnjam da bi mi se duže išlo.
sutra je opet dan za poduže putovanje, u nedelju je polumaraton na koji idemo već ko zna koji put pa kao i Jasku takođe i ovu stazu Klanjec-Kumrovec-Tuhelj znam u svaki metar i svaku krivinu, uspone i nizbrdice da ne pominjem.
druga opcija je bila maraton Branko Ćopić ali obzirom da su nešto iskomplikovali sa stazom sa nekim silnim prevoženjima i razvoženjima nekako me to nije privuklo.
treća opcija je bio polumaraton u Nišu no to je "ne daj bože" opcija pa obzirom da nam niko nije zabranio da odemo put Tuheljskih Toplica (ove godine besplatan ulazak u akva park a najavljeno sunčanih +28 :-D ) nema tog pijanstva ni te muke koja bi nas poterala put Niša.
ajd što tamo imam neku šizofreničnu rodbinu, i što sam tamo služio vojsku, nego smo tamo vozili i nekoliko državnih prvenstava u biciklizmu tako da mi se taj grad smučio po više osnova :-D
... za razliku od Samobora gde ćemo opet "odsesti" u našoj Bazi (mi kao nato pakt) i u kojem se prekosutra završava džez festival sa dva koncerta na gradskom trgu, a moram li da kažem da se na putu od Tuheljskih Toplica nazad ka Zagrebu nalazi i onaj čuveni West Gate tržni centar u kojem je sportska radnja Hervis od par hektara, gde sam prošle godine kupio one asics-ice na akciji platiš jedan nosiš dva para, i gde je bilo Salomonki po takvim cenama da mi je došlo da odmah tu na parkingu prodam auto i kupim jedno stotinak pari patika :-)
već mi ide voda na usta.
ma šta voda, pjena!!!
tako je prošao još jedan sportski blog u kojem je najmanje reči bilo o sportu, jer ovih dana ništa pošteno nisam ni trenirao, pa eto taman prilike da uporedim i tu varijantu i vidim kako će me poslužiti noge na polumaratonu nakon što sam celu nedelju proveo u tralala fazonu.
ipak mi morate malo oprostiti na neredovnosti, jer je očigledno da uz ovakav tempo nije lako odvojiti puno vremena za "redovno održavanje" bloga.

Nema komentara:

Objavi komentar