22 svibnja 2016

Zato

Stalno se ponavlja ta ista situacija da umesto "kao čovek" uzmem laptop i nešto napišem, ja uzmem mobilni jer mi je nekako "pri ruci" pa onda na njemu sa dva palca bockam po ovoj maleckoj tastaturi pet puta duže nego što bih na laptopu. Večeras sam pomislio - hmm, to je možda zato što ovako na putovanju uopšte nemam osećaj da su mi se utisci "dovoljno slegli" za neko silno blogovanje, pa onda računam da će svako javljanje biti prekratko da bih zbog njega vadio laptop iz ranca.

Ono najvažnije je da sam trku završio minut sporije nego prošle godine, ALI da sam istrčao par-do-nekoliko minuta brže ako uporedim sa "konkurencijom" odnosno naspram ovih koje poznajem i koji trče polumaratone tu negde oko 5min brže do 5min sporije. Tako je ispalo da sam juče džabe srao i zapadao u patetike, jer nisam imao pojma da je najavljeno +26 i ovo vrišteće sunce. A bogme i kad sam se probudio i pokušao da ustanem, i shvatio koliko sam loše spavao i koliko mi je umora ostalo od putovanja; baš mi nije bilo prijatno dok sam gledao u noge i pitao ih zašto ne reaguju na komande :-/

Unatoč svemu, mislim da sam se ipak previše uplašio vrućine jer mi je zadnjih nekoliko ravnjikavih km bilo nekako "previše brže" od prvih par ravnjikavih km, a i one strme nizbrdice u sredini sam trčao nekako preterano stisnuto. Biće da mi fali trka, i da još uvek nisam dobro izbaždario osećaj koliko mogu da nagazim po gasu.

Nakon cilja gotovo da nisam ni stao - otišao sam do auta po flašicu vode, i krenuo stazom u kontra smeru prema Loli. E tu sam u stvari definitivno primetio koliko se nisam umorio jer uopšte nisam "rastrčavao" nego sam u nekom laganom Tempu otišao 3.5 km i onda s njom jovo nanovo isti deo staze do cilja. Posle toga sam ladno mogao da nastavim još 14km da dopunim do Maratona, odnosno do 45km ako uračunam i zagrevanje :-)

Možda se nisam dovoljno zagrejao, ostaće dilema za neki sledeći polumaraton obzirom da se istu stvar pitam evo minimum peti put ove godine!

Od zanimljivosti imam još bezalkoholno pivo iz Kauflanda u limenkama od 0.5l za dve kune i nešto, pa moja žednija polovina predlaže, da baš ne kažem navaljuje, da kupimo paket od 24kom :-)

I druga zanimljivost je da sam na tomboli dobio 100kg (nije greška, STO KILOGRAMA) briketa za roštilj, ali kad sam izračunao zapreminu onih 40 vreća od po 2.5kg kakve prodaju u supermarketima, shvatio sam da je to bukvalno do krova pun auto, i to i bunker i zadnja sedišta, pa sam bon dao našem prijatelju iz ZG kod kojeg ionako svake godine nakon Sljemenskog zaginemo na roštilju, dakle ulažem u budućnost :-)

Biće još par anegdota kad se sutra vratimo kući, već me peku oči od ovog ekrana. Gud najt.

Nema komentara:

Objavi komentar