19 svibnja 2016

fata je fata al dvaput je dvaput

nisam zaboravio ono za Mitrovicu nego nisam stigao da napišem. 

nakon onih brdskih deonica u ponedeljak kada sam pisao o tome kako je "nebo i zemlja" otrčati ih za ukupno 16', naspram recimo 15', jesam li vam rekao da sam ih trčao odmah u utorak? :-D
ispalo je da zbog nekih radova imam jako malo vremena za trčanje, i rekoh ko ga šiša, idem da vidim i to čudo. "koliko ću ih sporije otrčati ako ih uradim dan za danom". e tu sam već bio potpuno neopterećen, čisto ideš da izmeriš zaostatak i boli te uvo.

da li što je bilo popodne, ili je do jagoda sa šlagom, nemam pojma ali od prvog koraka sam video da su mi onako "lake noge". svaki korak mi se činio duži i jači, i svi prolasci su bili za malo brži. osećaj isti, to jest kreneš kao da ćeš rasporediti snagu na tih ~4 minuta, a pri kraju ti bude "povuci-potegni" ali uspeš da zadržiš intenzitet.
kad sam došao kući i prebacio sve u kompjuter, padoh na teme od šoka. ukupno vreme 4 deonice skinuto sa 16'00'' na 15'33''. nije čudo što sam narednog dana bio kao krpa :-D
(to je ono od juče, 4km uzbrdo u jakom tempu i sve ostalo kao izlet-rastrčavanje)

evo vam sličice, ako nekog zanimaju detalji. ova nepoklapanja dužine (roze/jako odnosno zeleno/šetnja) su do Garmina a ne do mene jer ja uvek trčim od iste do iste tačke na putu, samo on drukčije izmeri. ono što je bitno su prolazna vremena koja su pojačana masnim slovima.


sada dolazi vikend u kojem vidim dve trke, u Jastrebarskom i u Zagrebu.
ovaj Zagreb je čista rekreativa na 5/10km, a Jaska je standardna staza polumaratona sa onim brdima u prvom delu i onom ulicom na polovini staze koja je strma kao skijaško zaletište u Planici :-)

tamo je poskupa startnina, izađe 30€ za nas dvoje, a u Zg je besplatna trka, iz čega je lako zaključiti da ne mogu da odem u Zg jer sam toliko pisao o startninama da će početi da kruže glasine kako sam spao na prosjački štap :-)
a kao što rekoh, moramo dva puta da prođemo kroz Mitrovicu!

Nema komentara:

Objavi komentar