24 studenoga 2016

10-10-10-10-10

danas sam opet bio Murakami odnosno "ozbiljan trkač" jer sam pretrčao 10km. toliko puta sam ga već pomenuo, a evo već nekoliko dana ne stižem da nastavim sa čitanjem knjige.pdf tako da sam zaboravio da li je on uvek želeo trčati sat vremena pa pretrčavao 9-10-11km, ili mu je uvek cilj bio 10km pa ih trčao nešto brže ili sporije od 1h.

ugl, (tako moja Kuma piše "uglavnom"), danas sam opet otrčao 10km s tim da je ovo bilo ubedljivo najkasnije trčanje ove jeseni. obično sam radio do mraka pa onda ili neki mini-obrok ili pre večere zuummm otrčim, čim padne mrak i više se ne vidi ništa po dvorištu pa spakujem brusilicu i boje i četke. danas sam trčao od 18:37* pa narednih 51 minut, opet preko brda od 100m visinske.

*lepo je ovo, samo klikneš na susedni tab i baciš pogled na garminov fajl koji tamo čuči otvoren, i što bi rekli VOILA' eto ti ga tačan minut polaska.

danas sam bio iskusniji za jedan dan.
juče me je iznenadio napad energije (burst?) pred kraj trčanja, a sada sam ga čekao, kao u nekom žbunu, da mu kažem HA! tu si! znao sam!
i zaista nakon spusta počeo sam da ubrzavam, jedan kilometar oko 4'20 i jedan oko 4'00 i to je bilo dovoljno za ovaj noćni juriš.
ostatak je protekao u onom intenzitetu za koji sam patentirao izraz Tempić, do sada valjda već svi znaju o čemu se radi.

u međuvremenu sam popunio prijave za Crikvenicu.
za razliku od prošle godine Lola više nema problema sa kolenom pa će se sa trke građana na 5km prekomandovati na 21km, a ja ću standardno otrčati 42km s tim da ove godine neću ništa i nikog juriti nego ću kao pre 10 dana u Beogradu da to otrčim kao lagodnu Dužinu, pa kakav god ispadne rezultat.
puno smo radili oko kuće, ne znam kakva mi je forma niti me je briga, ukazala nam se prilika za jedan lep izlet i eto nas da je iskoristimo.

valjda nisam toliki baksuz da se ne uguram na proglašenje u kategoriji, ali ako dođu trojica koji su ovo ozbiljnije shvatili, to svakako treba poštovati.
svakom prema zaslugama.
imam dva dana da se odmorim, a staro pravilo kaže da za maraton nikada nisi previše odmoran, ako si inače cele godine hronično umoran :-)
baš sam juče gledao kalendar trka 2016 i uspeo da nabrojim samo dve na koje nisam došao umoran.
ko zna, možda nekada budu i za to delili nekakva priznanja :-P

Nema komentara:

Objavi komentar