06 studenoga 2016

ko o čemu lopov o poštenju

znam ja kako ide originalna izreka nego neću da budem nepristojan
stavio sam taj naslov jer sam poznat po tome da sam godinama bio na svim mogućim društvenim mrežama do te mere da se od mene jedva moglo živeti
e onda sam odrastao i iznenada sve to prerastao, što bi neki stari ljudi rekli "izgustirao"
svako čudo za tri dana, eventualno godine
sad gledam šta drugi rade i čekam da i oni sve to prerastu

pa kao i oni što su odležali robiju i sad svima prde o poštenju i tome kako su pronašli pravi put, tako i ja počinjem da dosađujem celom svetu ovim klicanjem Slobodi i Neovisnosti od društvenih mreža
nekad se događalo da iako znam svaki detalj trke ili treninga, osećam da "moram" da skinem fajl da bih sve to podelio sa ljudima koje to naravno uopšte ne zanima
danas, danas me baš briga
sreća da baterija u ovom novom Polaru može da podnese i 20-ak sati snimanja tako da ću neki od sledećih dana, nakon nekog od sledećih treninga, to spojiti na kompjuter pa odjednom istovariti nekoliko fajlova

samim tim se osećam rasterećeno jer me baš briga i da li će se neko osećati uskraćen što ja zabušavam sa tim detaljima. brate, moje trke moji fajlovi, zašto bi neko drugi oko toga trebao da se uzbuđuje. pa ću tako sve ovo napisati "iz glave", na način na koji sam danas razmišljao o ovom Cerskom Polumaratonu.

kao prvo, vreme je bilo skrooooooz drukčije nego lani.
onda je bilo sunčanih +12, danas je bilo sunčano/oblačnih +23 (!!!) sa jakim i na momente olujnim vetrom.
onda je staza bila kraća, sećam se da sam u cilju rekao "za tri minuta", a danas je bila za minut duža, valjda su hteli da nadoknade pa su malo preterali :-)
sve u svemu sam danas trčao ŠEST MINUTA sporije, ali to ništa ne znači dok ne odredim ZAŠTO sam trčao sporije.
rekao bih da je razlika u dužini bila 3.5-4 minuta, da je klima donela za minut-dva sporije rezultate što zbog iznenadnog otopljenja i neuobičajene vrućine a što zbog vetra.

dalje, bio sam barem za dva minuta umorniji nego prošle godine (maraton pre 7 dana, radovi oko kuće tokom cele nedelje, čak sam i sinoć nakon što se smračilo čučao sat i po sa šlajfericom i obrađivao neke prozore, pa su me noćas boleli tabani, a i jako loše sam spavao zadnja tri dana), a za minut-dva sam i manje/lošije utreniran.
štaviše trku sam toliko neobavezno shvatio da smo jutros sat i po šetali sa kučićima a nakon toga pola sata čistili dvorište i lišće "jer je start TEK u podne" i na kraju smo stigli u zadnji šas plus 10 minuta, iako sam tih 60km vozio kao na monte karlo reliju.

tako dolazimo do bizarne situacije da matematika kaže da sam trebao da otrčim 10 minuta sporije, a ja sam otrčao samo 6. ako laže jarac ne laže koza, a koza kaže da sam opet kao i prošle godine bio 4-ti apsolutno i naravno prvi u kategoriji, obzirom da sam kao M50 stigao pre svih M50 i M40 koji su startovali.
pa ti budi pametan.

na trci nije bilo fensera i šminkera, selfera i klovnova, i to je možda i najvažnija stvar. svi koji dođu na trku ovakvog tipa dođu da TRČE a ne da se manekenišu, i verujem da će sa ove trke biti 50 puta manje fotografija i FB statusa nego sa bilo koje druge domaće trke u novembru. baš me veseli što je tako ispalo, čak i bolje nego što sam se nadao. mahom dobri i pozitivni likovi, dobro druženje, i jedina tamna tačka je bila neka cura koja je pošto-poto morala na +23 da nosi majicu dugih rukava iz ljubljane da bi se videlo da je, je li tako, bila u ljubljani, a mi ostali nismo bili u ljubljani i nismo dobili istu takvu majicu nego smo trčali u dresovima bez rukava jer nismo budale da se 1.5 - 2 sata osećamo kao zapečaćeni u kondomu. nekima je bitno da se istaknu i da budu drukčiji od drugih, pa eto, onda moraš da trčiš u kondomu na +23, šta fali, poseban ćeš svakako biti ako ti je to najvažnije u životu.

1 komentar:

  1. A zamisli neka budala trčala bg maraton na +20 u kostimu supermena :P :P

    OdgovoriIzbriši